Home / DRUŠTVO / U Vlasotincu polaganjem cveća na spomenik palim borcima NOR-a obeležen Dan pobede nad fašizmom: U II Svetskom ratu poginulo 313 boraca i 290 civila
hotel bell

U Vlasotincu polaganjem cveća na spomenik palim borcima NOR-a obeležen Dan pobede nad fašizmom: U II Svetskom ratu poginulo 313 boraca i 290 civila

Polaganjem cveća na spomenik palim borcima Narodno oslobodilačkog rata u spomen kompleksu Staro groblje, u Vlasotincu je obeležen Dan pobede nad fašizmom.

U Drugom svetskom ratu, sa teritorije vlasotinačke opštine, učestvovalo je oko 3.600 ljudi, poginulo je 313 boraca i 290 civila.

Cveće su položile delegacije Skupštine opštine Vlasotince, OO SUBNOR-a, Udruženja rezevnih vojnih starešina i delegacija Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920.

Predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Srboljub Takić podsetio je na šest godina trajanja Drugog svetskog rata i na ideologiju zbog koje su uništena 22 miliona života u svetu.

-U Drugom svetskom ratu tadašnja Jugoslavija izgubila je 1.706.000 ljudi, najvećim delom Srba i najvećim delom civila. Kao i ko zna koliko puta ranije, pokazalo se da carstva utemeljena na krvi nemaju dugo trajanje – rekao je Takić.

Pukovnik u penziji i član OO SUBNOR-a Tomislav Mitić podsetio je da je Vlasotince dalo dva narodna heroja – Miloša Dimanića i Petra Stankovića Ljubu

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.