Home / DOGAĐAJI / U Vlasotincu održana javna rasprava o nacrtu budžeta za narednu godinu
hotel bell

U Vlasotincu održana javna rasprava o nacrtu budžeta za narednu godinu

U okviru javne rasprave o nacrtu budžeta za 2022.godinu, na današnjoj javnoj sednici,rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije, lokalnu poresku administraciju i društvene delatnosti Saša Mihajlović predstavio je strukturu nacrta budžeta za narednu godinu uz ocenu da će do usvajanja verovatno biti izmena.

Pripreme za izradu nacrta budžeta obično počnu već u septembru, a finalizuju se krajem novembra, dok je zakonska obaveza da se budžet za narednu godinu usvoji na sednici skupštine do 20 decembra, podsetio je predsednik opštine Bratislav Petrović.

-U periodu između septembra i decembra održavaju se konsultacije i sastanci sa različitim ciljnim grupama, kako bismo uskladili potrebe i mogućnosti. Cilj nam je da opštinsku kasu „doteramo“ tako da napravimo balans između potreba i mogućnosti, da razvijamo našu opštinu, ali i da sagledamo sve osetljive kategorije stanovništva – rekao je Petrović.

Na sednici su pročitani predlozi 21 projekta koji su stigli u Opštinsku upravu do početka javne rasprave i data obrazloženja o mogućnostima realizacije. Taj dokument će biti postavnjeni na sajtu opštine Vlasotince. Građani su se tokom javne sednice interesovali za rešavanje problema u pojedinim ulicama, za projekte učešća građana i mogućnostima koje pruža e-uprava.

Check Also

Pravo glasa na referndumu ima 6.510.323 glasača

Republička izborna komisija utvrdila da u Srbiji trenutno ima 6.510.323 glasača, za sve jedinice lokalne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *