Home / DOGAĐAJI / U vlasotinački Dom zdravlja stigao novi sanitet
hotel bell

U vlasotinački Dom zdravlja stigao novi sanitet

U vlasotinački Dom zdravlja stigao je novi sanitet, dar Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Vozilo sa osnovnom opremom, vredno 45.000 evra, namenjeno je ekipama hitne pomoći za bezbedan transport pacijenata.

-Ovo vozilo nam izuzetno mnogo znači jer Dom zdravlja u Vlasotincu „pokriva“ svojim uslugama i građane opštine Crna Trava, što znači da su naše ekipe stalno na razuđenom i brdovitom terenu. Hvala resornom ministarstvu što je sagledalo te činjenice i doniralo nam vozilo – kaže v.d.direktora ove ustanove Violeta Petrović.

Ona podseća da je Dom zdravlja od prošle godine u nadležnosti republike, ali da opštine Vlasotince i Crna Trava nesebično pomažu. One su prošle godine nabavile dva saniteta i jedno vozilo Lada niva, a jedno vozilo stiglo je kao donacija preduzeća Hidro sistem Vlasotince.

-Prethodne dve godine vozila su nam bila stalno angažovana na transportu KOVID pacijenata. U ovom periodu ona su prelazila mesečno i po 7.000 kilometara – dodaje Violeta Petrović.

U Domu zdravlja očekuju uskoro novu opremu i napominju da prate sve konkurse kako bi aplicirali za nabavku opreme u skladu sa potrebama ustanove.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.