Početna / HRONIKA / Švercovali satove, nakit, naočare i auto delove ispod dečije garderobe
hotel bell

Švercovali satove, nakit, naočare i auto delove ispod dečije garderobe

Carinici su u saradnji sa policijom 27. januara 2021. godine na prelazu Gradina otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja autodelova i setova muških i ženskih satova, nakita i pozamanterije.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen „folksvagen šaran“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je ka Nemačkoj putovala šestočlana porodica bugarskih državljana.

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje 44-godišnji vozač rekao je da sa sobom nose samo lični prtljag, negodujući što su baš oni odvojeni za pregled, jer putuju sa troje male dece, njegovim unucima.

Međutim, ispostavilo se da takva reakcija vozača nije bila bezrazložna, jer je ispod brojnih kofera i torbi u prtljažniku carinik najpre pronašao nove autodelove za „folkvagen šaran“ – set za kvačilo (lamelu, korpu, druk lager i plivajući zamajac).

Pored toga ispod kutija sa neprijavljenim autodelovima pronađeno je i 13 muških i ženskih setova satova, nakta i pozamanterije robnih marki „roleks“ i „luj viton“.

Pretpostavlja se da je reč o kvalitetnim kopijama satova, narukvca, novčanika, naočara i kaiševa pomenutih brendova, čime se povređuje njihovo pravo intelektualne svojine.

Neprijavljena roba je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnoim sudom.

Pogledaj takodje

Udar na novčanik: Pogledajte šta je sve poskupelo u odnosu na prethodni mesec

Poskupljenje ulja i goriva je najevidentnije u odnosu na prošli mesec, ali pored ovog poskupljenja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *