Home / DRUŠTVO / Svečano obeležen Dan oslobođenja Vlasotinca
hotel bell

Svečano obeležen Dan oslobođenja Vlasotinca

Svečanom sednicom Skupštine opštine, dodelom Oktobarskih nagrada i polaganjem cveća na spomenike i biste boraca u oba rata, Vlasotince obeležilo Dane oslobođenja, 7. i 10. oktobar

Svečana sednica je počela kratkim filmom o rezultatima rada između dva oktobra, a taj period je, kako je rekao predsednik opštine, Bratislav Petrović, obeležilo kontinuirano zalaganje lokalne samouprave za stvaranje što voljih uslova života žitelja Vlasotinca .

– U tom poslu, imali smo podršku republičkih organa i institucija, na čemu im se ponovo zahvaljujem. Naš tim za projekte, godinama pažljivo prati konkurse i učestvuje na njima, što pokazuje veliki broj realizovanih programa. Samo za Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, sproveli smo 13 projekata, podsetio je Petrović i dodao kako je ponosan na činjenicu da je u školske objekte uloženo više od 350 miliona dinara i da se na tome neće stati.

– Naš fokus je na trajnom rešavanju pitanja vodosnabdevanja i komunalne higijene. Na njima svakodnevno radimo. Izazovi sa kojima se suočavamo su veliki, ali verujem da ćemo na kraju postići dobre rezultate, rekao je predsednik.

Nakon podnošenja izveštaja, usledilo je uručenje diploma “10. oktobar“, koje su pripale direktoru Preduzeća “Srbijavode“, Goranu Puzoviću i ministarstvima državne uprave i lokalne samouprave, odnosno zaštite životne sredine.

Pohvale “10. oktobar“, dobili su Kancelarija ujedinjenih nacija za projektne usluge, neformalna grupa “Vlasinska vila“, Tim “Vlasotince koje volim“, Udruženje građana “Osmeh, Radna jedinica “Dečja radost“ PU “Milka Dimanić“, diplomirani ekonomista Marinko Đorđević, radnik Opštinske uprave i negovateljica iz Donje Lopušnje, Vesna Novković.

U ime nagrađenih, zahvalio se, između ostalih, državni sekretar Ministarstva državne uprave, Čedomir Rakić, koji je, navodeći primer ambulante u Donjoj Lopušnji, čestitao lokalnom rukovodstvu na pokazanom interesovanju za poboljšanje uslova života svih građana, posebno onih koji žive u gotovo nenaseljenim planinskim selima.

Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine, Ivana Hadži Stošić, podsetila je na to da je Vlasotince jedna od 43 lokalne samouprave u kojima se čisti ukupno 500 divljih deponija, a, zahvaljujući se na priznanju, Tatjana Ilić iz Neformalne grupe “Vlasinska vila“ istakla je da je grupa, u poslednje četiri godine, realizovala oko 70 akcija, od kojih najviše u oblasti ekologije.

U muzičkom delu programa učestvovala je vokalna grupa “Libero“.

Check Also

Seka Aleksić 2. januara u Leskovcu

U svečanoj sali restorana „Dionis“ svoj nastup 2. januara 2022. godine najavila je balkanska zvezda …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *