Home / DRUŠTVO / Stigle nove kante za smeće: Zamena moguća u narednih mesec i po dana
hotel bell

Stigle nove kante za smeće: Zamena moguća u narednih mesec i po dana

To je danas saopštio direktor Preduzeća “PWW Leskovac“, Srđan Nisić i uputio poziv sugrađanima da dotrajale i oštećene posude za odlaganje smeća, zamene novim.

Prema planu za 2022. godinu, kupljeno je 800, a već je stiglo 288 kontejnera, koji su raspoređeni po terenu:

– Za nabavku kontejnera smo izdvojili 344 hiljade evra, a za 3,5 hiljada kanti za smeće- 90 hiljade evra. Stigo je određen broj plastičnih posuda za odlaganje, a očekujemo da nam uskoro bude isporučena celokupna poručena količina. Ovo je poziv sugrađanima da dođu na naš plac, u ulici Sime Pogačarevića i zamene oštećene kante. Zamena je besplatna, a poželjno je, ali nije obavezno da nam, uz poslednji račun, korisnici dostave i dotrajalu posudu, kaže direktor Nisić.

On dodaje da su, za mehanička oštećenja kontejnera, uglavnom krivi nesavesni građani, koji u njih odlažu neugašen žar i građevinski šut, udaraju ih kolima ili čak, što se posebno dešava noću, u određenim delovima grada, obaraju kontejnere i bacaju ih sa keja.

Nisić podseća i da je u toku prolećna akcija prikupljanja kabastog otpada iz domaćinstava. Prema ranije utvrđenom rasporedu, “PWW“, raspoređuju kontejneri-sandučari, u koje je moguće odložiti otpad od prolećnog čišćenja bašti, rashodovani nameštaj i drugo.

Potrošne posude za odlaganje smeća nisu jedina investicija “PWW-a“ u ovoj godini:

– U narednih mesec i po dana treba da stignu dva nova auto-smećara, zapremine po 18 kubnih metara, što je ulaganje vredno oko 300.000 evra. Ovo preduzeće je jedan od važnih činilaca održavanja higijene u gradu. Pored redovnih aktivnosti, svakog vikenda učestvuje u akcijama uklanjanja divljih deponija i uređenja javnih površina. Do sada je sa repreko 600 lokacija, uklonjeno više od 6 hiljada tona smeća, zbog čega je Leskovac istaknut kao primer dobre prakse, podsetila je Jelena Miljković, gradska većnica zadužena za komunalnu oblast.

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.