Home / Opštine / Bojnik / Smanjuje se broj prvaka u leskovačkim školama
hotel bell

Smanjuje se broj prvaka u leskovačkim školama

U Leskovcu se svake godine ugasi po jedno odeljenje a na osnovu podataka koje smo dobili od načelnice Školske uprave Marine Ilić, u Leskovcu je trenutno za upis stasalo 1.107 prvaka, dok je ovaj broj na teritoriji Jablaničkog okruga 1.617 deteta.

Iako izgleda kao veliki, ovaj broj dece koji će od septembra krenuti u prvi razred je zabrinjavajući ,a po rečima načelnice Školske uprave Marine Ilić, evidentno je da se svake godine u okrugu smanji trocifreni broj dece.

“ Svake godine prema podacima koje posedujemo se na teritoriji Jablaničkog okruga smanji po 200 deteta, što zbog migracije, što zbog pada nataliteta. Statistički podaci govore da je prošle godine broj dece na teritoriji Jablaničkog okruga smanjen za 285, dok je na teritoriji grada broj smanjen za 200 deteta. Sve ovo uzrokuje nestanak, odnosno gašenje odeljenja u srednjim školama, i to konkretno na teritoriji grada Leskovca škole poput Medicinske, Škole za tekstil i dizajn, Hemijske… škole za koje se uvek tražilo mesto više – ističe za portal Dnevnik Juga Marina Ilić.

Check Also

UHAPŠEN LESKOVČANIN: Pesnicom i glavu i grabuljom u leđa udario šezdesetčetvorogodišnjeg sugrađanina koji je na lečenju u KC Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D. S. (1971) iz okoline grada zbog …

One comment

  1. Eto prave slike svih mera za očuvanje porodice i podsticaj majkama od strane države i lokalne samouprave! Nestajemo lagano, ali sigurno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.