Početna / KULTURA / Sećanje na Dragana Radovića u Leskovačkom kulturnom centru – Posthumno predstavljen roman „Zlatne kočije“
hotel bell

Sećanje na Dragana Radovića u Leskovačkom kulturnom centru – Posthumno predstavljen roman „Zlatne kočije“

U Leskovačkom kulturnom centru organizovan je program pod nazivom „Sećanje na Dragana Radovića.

Progam je bio posvećen sećanju na preminulog urednika književnog programa u ovoj ustanovi, čoveku koji je obeležio čitave decenije kulturnog ali i zabavnog života u gradu na Veternici.

Bavio se poezijom na dijalektu, prozom, književnom kritikom i recitovanjem.

U programu koji je organizovao LKC učestvovali su glumci Narodnog pozorišta Leskovac koji su kazivali njegove pesme i čitali odlomke iz njegovih knjiga.

O saradnji sa Draganom Radovićem govorila je profesor Biljana Mičić.

Predstavljen je i roman „Zlatne kočije“, koji je Leskovački kulturni centar objavio posthumno.

„Kada je odlazio u penziju nije želeo da mu kolektiv kupuje neki poklon i da se na taj način pozdravljamo. Dogovorili smo se da mu objavimo roman, to nije mogao a nam odbije. Na žalost, mi roman „Zlatne kočije“ objavljujemo posthumno. Žao mi je što Dragan nije dočekao da vidi ovo izdanje i da ga zajedno promovišemo. Ali, makar na ovaj način odajemo mu počast. Kroz ovu knjigu će Dragan Radović nastaviti da živi – rekla je direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić.

Pogledaj takodje

PUTUJETE? ŽELITE DA PROVERITE EFIKASNOST VAKCINE ILI IMUNITET POSLE KORONE? – Testiranje na prisustvo antitela IgG i IgM od ponedeljka u Zavodu za javno zdravlje Leskovac

Od ponedeljka počinje testiranje na prisisustva antitela na lični zahtev u Zavod za javno zdravlje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *