Početna / DOGAĐAJI / Rekordni broj putnika tokom jula meseca na Aerodromu Niš
hotel bell

Rekordni broj putnika tokom jula meseca na Aerodromu Niš

Niški aerodroma „Konstantin Veliki“ i u ovoj godini nastavlja sa postavljanjem rekordnih rezultata. Posle dve godine ponovo je dostigao mesečni rekord kada je u pitanju broj putnika koji je leteo sa njega.  

Samo tokom jula meseca letelo je 35.646 putnika što je u odnosu na isti mesec prošle godine rast od 12%. Najbolji mesećni rezultat, da podsetimo, do jula 2019.godine ostvaren je pre 2 godine kada je iz Niša letelo pre 32 hiljade putnika.  

Ovakav visoki rezultat na kraju jula meseca pre svega je postignut zahvaljujući novim avio-linijama koje je od 15.jula započeo sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ da obavlja nacionalni avio-prevoznik Air Serbia. 

Za avgust mesec treba očekivati još jedan rekodni rezultat, imajući u vidu da je Air Serbia samo za drugu polovinu jula meseca saobraćala na 6 od ukupno 12 destinacija (ostatak destinacija uveden početkom avgusta) koje nudi svojim putnicima iz Niša.

Međutim i pored rekordnog rezultata na mesečnom nivou, od početka godine do sada sa niškog aerodroma je letelo 201.304 putnika što i dalje predstavlja pad u odnosu na isti period prošle godine i to za 2,27%.  

Podsetimo da sa Aerodrom Niš možete leteti širom Evrope i to ka 22 destinacije zahvaljujući letovima jedne od 4 avio-kompanije Wizz Air, Air Serbia, Ryanair, SWISS. 

Pogledaj takodje

Pacijenti iz Vlasotinca i Lebana preminuli u leskovačkoj Covid bolnici

Dve osobe preminule su u leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa od posledica infekcije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *