Početna / DRUŠTVO / Prvog dana na lični zahtev testirane 132 osobe
hotel bell

Prvog dana na lični zahtev testirane 132 osobe

Prvog dana testiranja na korona virus na lični zahtev javilo se ukupno 132 osobe u Srbiji, pri čemu ih je najviše bilo u Beogradu, gde se na komercijalno testiranje javilo 66 građana.

Testiranje na lični zahtev počelo je juče, cena PCR testa je 6.000 dinara, a direktorka RFZO, Sanja Radojević Škodrić  navela je da mogu da se testiraju apsolutno svi građani i da nije neophodno navesti razlog testiranja.

„Od 66 ukupno testiranih juče u Beogradu, najviše njih PCR test uradilo je u Institutu „Batut“ – 36, dok su se ostali testirali u Gradskom zavodu za javno zdravlje i domovima zdravlja.

Radojević Škodrić je rekla da su testirani bili u uzrasnoj grupi od 22 do 47 godina, a samo tri lica bila su starija od 65 godina.

PCR test važi 72 sata od momenta izdavanja potvrde, podsetila je ona i navela da potvrda može da se dobije i elektronskim putem, da je cena testa od 6.000 dinara neprofitabilna i da toliko košta sam test, usluga i potrošni materijal.

Građani mogu da se testiraju na lični zahtev do 17 časova u domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje.

Radojević Škodrić je rekla da je testiranje za maloletnike i studente uz indeks besplatno, ukoliko putuju u zemlju gde je za ulazak neophodno da imaju PCR test.

Testova, kako je istakla, ima dovoljno i za testiranje na lični zahtev i za sve indikacije koje je propisao Krizni štab, a za koje je testiranje besplatno.

Pogledaj takodje

Da Viktor pobedi cerebralnu paralizu

Viktor Miletić iz Beograda je rođen 2010.godine iz blizanačke trudnoće. Usled komplikacija na porođaju dobio …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *