Početna / DRUŠTVO / Predsednik opštine Medveđa govornik na Kopaonik biznis forumu
hotel bell

Predsednik opštine Medveđa govornik na Kopaonik biznis forumu

Kopaonik biznis forum koji je trajao od 1- 4 marta, kao centralnu temu imao je industriju i povezane teme: Izazovi za budućnost, digitalizaciju, obrazovanje, politiku zapošljavanja i pitanje “odliva mozgova”.

Učešće na forumu, kao jedan od govornika uzeo je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, a govorio je na panelu “Ravnopravnost polova kao preduslov održivog razvoja na lokalnom nivou“.

Na Kopaoniku borave predstavnici privrednog i biznis sveta, i ne samo Srbije već i iz čitavog regiona, članovi Vlade, među kojima su premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, potpredsednica Vlade RS i ministarka građevinarstva ZoranaMihajlović, ali i predstavnici kako domaćih tako i međunarodnih finansijskih institucija – Narodne banke Srbije, Fiskalnog saveta, Međunarodnog monetarnog fonda, Svetske banke. Kroz prizmu brojki – najveći regionalni biznis forum ove godine okuplja oko 1.300 učesnika.

Platforma za akciju bavi se pre svega otklanjanjem prepreka za ravnopravno učešće žena u ekonomskom, kulturnom i političkom odlučivanju kao i za ostvarivanje jednakih prava žena i muškaraca u javnom i privatnom životu.

Predsednik opštine Medveđa citirao jd MargaretTačer, britansku političarku i bivšu premijerku Ujedinjenog kravljevstva koja je svoje vremeno izjavila da u politici, “ Ako hoćeš da se nešto kaže, pitaj muškarca. Ako hoćeš da se nešto napravi, pitaj ženu.”

Pogledaj takodje

UKIDA SE NAPLATA ROMINGA SA GRČKOM: Ovog leta telefoniranje i poruke sa plaže po ceni lokalnog poziva i SMS-a

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Atini, uoči Ekonomskog foruma Delfi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *