Predsednik Gradskog odbora SNS i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odgovorio na saopštenje DS

Gradonačelnik Leskovca i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac odgovorio je na saopštenje koje je danas medijima uputila Demokratska stranka u Leskovcu.

Cvetanović je ovom prilikom podsetio da su dugovi Doma zdravlja Leskovac nastali u vreme kada je Demokratska stranka rukovodila gradom i dodao da su svi osim 10 radnika koji trenutno rade u Apoteci Leskovac isplaćeni.

Na navode da se spomenik Tomi Zdravkoviću sklanja samo zbog toga što ga je postavila prethodna vlast Cvetanović je odgovorio da su prozivke ove političke opcije najpre bile upućene zbog toga što nije započeta izgradnja trga, a sada kada su preduzete mere i kada treba da se krene sa izgradnjom oni kritikuju izmeštanje spomenika i dodao da je u vreme vladavine DS Leskovac izgubio 20 hiljada radnih mesta.

Na navode da se planira betoniranje gradskog parka naveo je kako svi veći gradovi u Srbiji imaju gradski trg i dodao da izvođač radova još uvek nije poznat .

Što se tiče prozivke da leskovački urbanisti između postojećih tri zgrada guraju još 2 zgrade predsednik Gradskog odbora SNS Leskovac da gde god se gradi doprinosi se razvoju tog naselja, a ne do stagnacije.

Na samom kraju Cvetanović je dodao da Leskovac ima dobru saradnju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Vladom Republike Srbije nabrojavši projekte koji se u Leskovcu izvode, a koje finansira Vlada poput rekonstrukcije bolničke zgrade u koju će biti uloženo preko 20 miliona evra i rekonstrukcije Centra za socijalni rad, zatim je istakao da će se izgraditi novi fudbalski stadion.

Svoj odgovor Cvetanović je završio najavom obilaska okružnog zatvora u Leskovcu čija je rekonstrukcija u toku.