hotel bell

Praznik mačevalačkog sporta u Leskovcu, uz učešće oko 200 takmičara iz Srbije i regiona

Mačevaoci svih uzrasta iz brojnih klubova iz Srbije, Makedonije i Bugarske, okupili su se u Leskovcu, na međunarodnom turniru, koji nosi ime Miodraga Miše Pavićevića, osnivača Mačevalačkog kluba “Dubočica“, boreći se za medalje, pehare, ali i bodove

U pitanju je četvrti veliki godišnji turnir, koji nisu želeli da propuste ni najtrofejniji srpski klubovi, poput “Crvene zvezde“ ili “Vojvodine“, ističe predsednik Ivan Zdravković:

– Leskovac je jedan od četiri domaćina. Sledeće nedelje smo u Vršcu, potom u Novom Sadu i Beogradu, tako da je za naš grad i naš klub organizacija jednog ovakvog takmičenja, velika čast. Pioniri, kadeti i seniori će nastupiti u obe konkurencije, u tri kategorije: mač, sablja i floret. Turnir je vrlo jak i boduje se za rang listu Mačevalačkog saveza Srbije. Naravno da ništa ni izbrliza kvalitetno ne bismo mogli da organizujemo bez podrške lokalne samouprave.

Mačevalački klub “Dubočica“ je za turnir delegirao 15 svojih članova:

– Izabrali smo one koji su trenutno naspremniji. Među njima su i četiri reprezentativca, a Mihajlo Mladenović i Tadija Stojanović, naši juniori, krajem leta su, na poziv selektora, bili na pripremama u Karatašu. Drugo dvoje su Milija Zdravković i Jovana Ilić. Verujem da će oni danas mačevati dobro i prikupiti što više bodova. Danas će nastupiti i talentovani Antanasije Stamenković, kome će ovo biti prvo takmičenje.

Mačevaoci “Dubočice“, prošlogodišnji su ekipni šampioni države u kategoriji sablja, pa će im današnji turnir biti odlična priprema za Prvenstvo Srbije u Subotici, a Zdravković ističe da budućnost leskovačkog mačevanja pripada posebno Jovani Ilić i ubeđen je da je njeno ime već na spisku putnika za Evropsko prvenstvo.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор