Home / DRUŠTVO / Potpisan Memorandum o saradnji i implementaciji paketa podrške u oblasti ljudskih resursa
hotel bell

Potpisan Memorandum o saradnji i implementaciji paketa podrške u oblasti ljudskih resursa

Svečana ceremonija uručenja Memoranduma o razumevanju i saradnji potpisanog između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Saveta Evrope i gradova/opštine, obavljena je u sklopu 47. sednice Skupštine Stalne konferencije gradova i opština, u Beogradu.

Među izabranim lokalnim samoupravama, kojima je dodeljena podrška u okviru zajedničkog projekta Evropske unije i Saveta Evrope – Upravljanje ljudskih resursa u lokalnoj samoupravi – faza 2, našla se i opština Medveđa, koja će putem projekta nastojati da unapredi dalji razvoj sistema upravljanja ljudskim resursima na lokalnom nivou.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić prisustvovao je sednici skupštine SKGO i kao predstavnik lokalne samouprave Medveđa pristupio je zajedničkom simboličnom potpisivanju plakata Memoranduma o saradnji.

Ukupno 50 gradova i opština dobiće stalnu ekspertsku podršku kako bi unapredile rad po ugledu na moderne evropske administracije.

Implementacijom paketa podićiće se kvalitet rada lokalnih samouprava, što će sve biti temelj za reorganizaciju i optimizaciju njihovog rada, i temelj za uslužno orijentisanu administraciju.

Ova podrška se realizuje u okviru projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – druga faza”, koji realizuje Savet Evrope, uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i SKGO, a finansiraju Evropska unija i Savet Evrope.

Check Also

Posle restorana, od danas i “Aldist“ tehnički pregled

Porodica Stojiljković nastavlja da ulaže u porodični posao, ali biznis širi u drugom pravcu, iako …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *