Home / DRUŠTVO / Posle lažnih poruka, pojavili se lažni kuriri:Pošta Srbija poziva građane na oprez
hotel bell

Posle lažnih poruka, pojavili se lažni kuriri:Pošta Srbija poziva građane na oprez

Nepoznata lica lažno se predstavljaju kao kuriri Post-ekspresa ili drugih kurirskih službi, i građanima pokušavaju da uruče pošiljke, uz naplatu naknade, upozorava Pošta Srbije. Pojava je registrovana i svakodnevno se prati.

Pošta obaveštava i moli građane da, prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljki upućenih na kućnu adresu, budu maksimalno oprezni, da vode računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih i uniformi dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila i standardnoj ambalaži ekspres pošiljke, navodi se na sajtu preduzeća.

Ukoliko je moguće, treba fotografisati sumnjivo vozilo, zapisati broj registracije i svaki sumjivi slučaj, prijaviti policiji. Relevantne službe Pošte prate situciju na terenu, prikupljaju i obrađuju podatke, proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici sumnjaju i preduzimajusve mere iz svoje nadležnosti, kako bi se zloupotrebe spečile.

Za slučaj nedoumice ili uočavanja pokušaja uručenja sumnjive pošiljke, a radi provere, građani treba da pozovu Кontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788. 

Check Also

Vlasotinački atletičari Nedelju mobilnosti obeležili takmičenjem u brzom hodanju

Foto:facebook info.bilten vlasina Uzimajući učešće u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti, Atletski klub „Vlasotince“ održao je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *