hotel bell

Poljoprivrednici iz Lebana posetili Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Opština Lebane organizovala je za 40 poljoprivrednika sa teritorije opštine Lebane, zajedno sa upošljenicima iz poljoprivredne službe posetu poljoprivrednom sajamu u Novom Sadu.

90. Međunarodni poljoprivredni sajam održava se od 20. do 26. maja, a ovogovišnja zemlja partner je Italija.

U vreme trajanja ovog sajma predstaviće se 1.100 izlagača iz 26 zemalja, a posetioci će moći da pogledaju izložbe stoke, hrane i pića, a biće održani i stručni skupovi. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tradicionalno je pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, najveće izložbe tog tipa na Balkanu, a od pre nekoliko godina i izložbe genetskih potencijala. Godinama unazad podržana je i izložba organiskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, sa oznakom „Srpski kvalitet“ i kraft piva.

„Posetioci će imati priliku da vide različite vrste rasa konja, goveda, koza, ovaca kao i neke autohtone vrste i one koje do sada nisu izlagane na ovakvim sajmovima“ – rekla je Dušanaka Golubović državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede.

Check Also

Na vlasotinačkom keju vandali uporno lome koševe, ograde, slavine na javnoj česmi – Iz opštine apeluju da se čuva javna svojina

U najlepšem delu Vlasotinca, na keju pored Vlasine, nepoznati počinioci u poslednje vreme slomili su …

Оставите одговор