Home / HRONIKA / Policija zaplenila 300 kilograma marihuane, presečen kanal trgovine narkoticima iz Albanije
hotel bell

Policija zaplenila 300 kilograma marihuane, presečen kanal trgovine narkoticima iz Albanije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv droga, koji su presekli još jedan lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije prema Srbiji i na teritoriji Velikog Trnovca zaplenili 300 kilograma ove droge.

Ministar Vulin čestitao je pripadnicima Službe za borbu protiv droga na još jednoj uspešnoj akciji zaplene droge i naglasio da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da se zakon sprovodi i primenjuje u svakom mestu i svakom delu Srbije. 

„Pripadnici Službe za borbu protiv droga su zaplenom 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu i hapšenjem narko-dilera presekli još jedan lanac trgovine narkoticima. Ovom uspešnom akcijom zaplene droge u Velikom Trnovcu, srpska policija je, još jednom, pokazala da ne postoji ni jedno mesto, grad ili selo u Srbiji u kome se zakon ne primenjuje i ne sprovodi. Srpska policija je pokazala da zakon važi u svakom delu naše zemlјe i da niko neće moći da naše zakone zaobiđe i izbegne“, istakao je ministar Vulin.

„Srbija nije i neće biti tržište marihuane, kao niti bilo koje druge droge. Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika niti sigurno mesto za njihovu dalјu distribuciju. Ovom zaplenom zadat je još jedan udarac narko-mafiji, pri čemu je srpska policija neumolјivo pokazala kako se staje na put onima koji bi da truju našu decu“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao nam je jasan zadatak da se obračunamo sa narko-mafijom. Mi taj zadatak svakodnevnom tvrdoglavom i upornom borbom ispunjavamo. Borimo se za stabilnu, sigurnu i jaku Srbiju, za to da naša deca imaju bezbrižnu budućnost. Naša država posebno ceni trud i rad profesionalnih i časnih policajaca, koji se svakodnevno, rizikujući sopstveni život, bore protiv trgovine narkotika“, poručio je ministar policije Vulin, istakavši da je ova akcija još jedna pobeda i veliki uspeh srpske policije u borbi protiv droge.

Pripadnici Službe za borbu protiv droga, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su E. N. (1972), M. A. (1987), F. L. (1993), B. S. (1982) i A. T. (1953).

Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja primopredaje marihuane, koju su transportovali kombijem na putu između Velikog Trnovca i sela Turije, a prilikom pretresa prostorija i vozila koje su koristili pronađeno je 87 paketa marihuane, pripremlјene za dalјu prodaju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Check Also

Prevario i opljačkao trojicu taksista, uz pretnju nožem oteo novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, efikasnim radom, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.