Home / DRUŠTVO / Plaćena projektna dokumentacija za rekonstrukciju Dečjeg dispanzera i namirena članarina za Pokret “3+“
hotel bell

Plaćena projektna dokumentacija za rekonstrukciju Dečjeg dispanzera i namirena članarina za Pokret “3+“

Iz gradskog budžeta danas je isplaćena suma od 1.897.236 dinara, kojom je plaćena izrada projekta rekonstrukcije Dečjeg dispanzera i namirena članarina za 2022. godinu, Pokretu koji u fokusu ima višedetne porodice

Više puta najavljivana rekonstrukcija Dečjeg dispanzera, realizovaće se preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i to je samo jedan od projekata u koje će biti uložen državni novac. Najveći i trenutno aktuelan je adaptacija zgrade leskovačke Opšte bolnice, čija druga faza treba da počne uskoro i vredna je 4,5 milijarde dinara.

Kada je reč o Pokretu “Tri plus“, treba podsetiti da mu je grad Leskovac pristupio prošle godine, proširivši na taj način sistem mera za podršku populacionoj politici.

Pravo na “Ponosnu karticu“ imaju sve porodice sa troje i više dece, od kojih je bar jedno maloletno. Sa njom roditelji mogu da ostvare brojne popuste kod više od 1.500 privrednih subjekata, koji su, pristupanjem Pokretu, dali značajan doprinos podizanju stope nataliteta.

Javni poziv višedetnim porodicama da se prijave za izdavanje i korišćenje kartice “Cena minus za 3+“, biće objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grdada Leskovca.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.