Home / DRUŠTVO / Park Yong Fan: “Jura“ otpušta, ali i zapošljava. U Leskovcu trenutno 1.000 radnika više od broja preciziranog ugovorom
hotel bell

Park Yong Fan: “Jura“ otpušta, ali i zapošljava. U Leskovcu trenutno 1.000 radnika više od broja preciziranog ugovorom

Otpuštaju se radnici, kojima je istekao ugovor, ali na drugoj strani primamo nove. O mobingu nemam saznanja, a zaposleni ovu pojavu mogu da prijave anonimno, kaže direktor južnokorejske kompanije u Leskovcu, Park Yong Fan

“Jura“ deli sudbinu kako srpske, tako i kompletne svetske privrede i više od godinu dana posluje u vrlo otežanim uslovima. Direktor Fan ističe da se kompanija, i pored pandemije, trudi da očuva proizvodni proces i radna mesta.

-Otpuštani su radnici kojima je istekao ugovor, što znači po automatizmu, što se i ne može nazvati otpuštanjem. S druge strane, mnogo je i novoprimljenih, a mi se trudimo da sačuvamo radna mesta stalno zaposlenih. Želimo i činimo sve da im obezbedimo dobre uslove, stabilno i bezbedno okruženje. Uprkos teškoj situaciji, zarade nisu nikada kasnile ni jedan dan, naglasio je direktor Fan.

Komentarišući glasine da se veliki broj zaposlenih žali na mobing od strane lidera, te da ovakve pritužbe nikada ne stižu do rukovodstva kompanije, odgovara:

-Ne znam da postoji mobing, niti se meni iko od radnika požalio. Mobing je kažnjiv ne samo u Srbiji, već svuda u svetu i potpuno je neprihvatljiv. Nisam čuo da ga u našoj fabrici ima, ali ako je tako, postoje kutije za primedbe, u koje zaposleni mogu da iznesu svoje tvrdnje i to potpuno anonimno. Nijedan lider to neće saznati. S druge strane, svakodnevno se sastajemo, a jednom nedeljno i diskutujemo o svim problemima, ali nisam dobio nijednu prijavu. Ako je bude, ozbiljno ćemo je razmotriti, rekao je direktor Park Yong Fan.

U pogonima južnokorejske kompanije “Jura“, trenutno radi 3.200 radnika, iako je ugovorom sa lokalnom samoupravom, precizirano da ih bude najmanje 2.200.

Check Also

Raspisan javni poziv za interno raseljena lica

Grad Leskovac – Savet za migracije – Komisija za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *