Home / DRUŠTVO / OK “Dubočica“: Planovi pod znakom pitanja
hotel bell

OK “Dubočica“: Planovi pod znakom pitanja

U poslednja dva meseca se situacija u Odbojkaškom klubu “Dubočica“ iskomplikovala do te mere, da se u pitanje dovode svi zacrtani planovi i ciljevi

Odbojkaši su, na startu prvenstva, poraženi od “Jedinstva“ na gostovanju u Staroj Pazovi, a domaćin ne spada u ekipe kvalitetnije od “Dubočice“Negativan rezultat je, izgleda, proizvod brojnih objektivnih okolnosti:

– Prva je korona. Četiri nedelje pred početak prvenstva, kapiten Uroš Bulatović je oboleo i, nakon karantina, vratio se treninzima, ali ograničenih kapaciteta i snage. U međuvremenu se s kovidom suočio i Petković. Dalje, Miloš Kosović, jedan od našin internacionalaca, povredio se na pripremama sa reprezentacijom Crne Gore i na njega nismo mogli da računamo. Izmenjena postava se, zbog manjka pripremnih utakmica, nije dobro uigrala, pa je sve navedeno dovelo do poraza, iako “Jedinstvo“, s dužnim poštovanjem, ne spada u najkvalitetnije protivnike, ističe u analizi trener, Žarko Veličković.

Saplitanje na prvom koraku je, izgleda, najmanji problem sa kojim se leskovački prvoligaš susreće:

– Posle narednog kola odlazi nam Lazar Dodić, dete našeg kluba, koji je do prošle sezone branio boje “Crvene zvezde“ i želeo u međupauzi do novog angažmana da nam pomogne. Potpisao je ugovor sa jednom ukrajinskom ekipom i na njega možemo da računamo samo još za duel sa “Borcem“ iz Paraćina. Od momenta saznanja za njegov odlazak, pokušavamo da nađemo kvalitetnog korektora, ali je tržište domaćih odbojkaša vrlo siromašno. S druge strane, angažovanje internacionalaca je “skupo“ i to ne zbog njihovih plata i drugih naknada, već pre svega, zbog registracije u Međunarodnoj federaciji.

Prema Veličkovićevim rečima, klub je za ovu sezonu imao ozbiljne planove i želeo da sačuva postojeći kostur ekipe, uz dodatna pojačanja, ali su pojedine odluke sve zakomplikovale:

– U klubu više nisu dvojica Malijaca, koji su pojačali prokupački “Topličanin“. Sa prošlogodišnjim prvotimcem Ivanom Lozićem nismo postigli dogovor, kao ni sa srednjim blokerom Žarkom Raketom. Doveli smo Marka Marinkovića iz Ćuprije, internacionalca i reprezentativca Makedonije, Ivana Andonova, kao i primača servisa, Tomislava Tokića iz Niša. Pridružio nam se i srednji bloker, mladi Jakša Perić iz Beograda. Projektovan je i nastup Miloša Kosovića, ali je njegova povreda vrlo ozbiljna i verovetno da će van stroja biti do Nove godine. Šta da kažem? Radili smo vrlo dobro, ozbiljno se pripremali, ali nismo mogli da predvidimo sve pehove.

Prva liga ove godine je, kaže Veličković, prilično ujednačena i svako može svakog da pobedi, a “Dubočica“ sebe, imajući u vidu sve okolnosti, više ne može da projektuje u vrhu, gde joj je, uz još par ekipa, realno mesto.

– Da se stvari odvijaju planiranim tokom, mogli bismo da pričamo o vrlo ozbiljnim ambicijama koje ne isključuju ni borbu za plasman u viši rang. Ovako, nisam siguran. Biće vrlo teško. Najveći favoriti za vrh su paraćinski “Borac“, “Jedinstvo“ iz Starčeva, povratnik iz Super lige i Novi Sad. U donjem delu tabele i crvenoj zoni, biće veća gužva. Nadam se da ćemo moći da je izbegnemo.

Odbojkaši “Dubočice“ u drugom kolu gostuju upravo jednom od najkvalitetnijih timova, “Borcu“ iz Paraćina i ta bi pobeda, u značajnoj meri, umanjila trenutne “glavobolje“ leskovačkim odbojkašima.

Check Also

Restrikcije vode u Kosmajskoj ulici, u naredna tri dana

Javno-komunalno preduzeće “Vodovod“ Leskovac, obaveštava potrošače da će, zbog povezivanja domaćinstava na novu vodovodnu mrežu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *