Home / Opštine / Medvedja / Održana stalna konferencija gradova i opština Mreže SKGO
hotel bell

Održana stalna konferencija gradova i opština Mreže SKGO

Stalna konferencija gradova i opština organizovala je drugi sastanak Mreže SKGO za upravljanje ljudskim resursima. Sastanak mreže održan je u Beogradu 25. i 26. septembra, u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“ koji se realizuje u saradnji Kancelarije Saveta Evrope, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i SKGO, a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije i Saveta Evrope.

Opština Medveđa je jedna od malobrojnih gradova i opština koja je konkurisala i dobila projekat za implementaciju paketa podrške za upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi. Od prijavljenih 90, uspela je da se izbori i nađe u izabranih 20 pilot lokalnih samouprava u kojima se sprovodi projekat upravljanja ljudskim resursima. Ispred opštine Medveđa sastanku su prisustvovale Ljiljana Kostić Marjanović i Jasmina Anđelić koje rade na projektu, i predsednik opštine, dr Nebojša Arsić.

Osnovna tema dvodnevnog sastanka je razmena iskustava i znanja iz prakse između stručnjaka iz poslovnog sveta i javne uprave, koja se bave upravljanjem ljudskim resursima.

Predsednica Vlade RS, Ana Brnabić kao i Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić u uvodnom obraćanju su izjavili da je naš najveći potencijal i naša najveća snaga upravo u ljudskim resursima. „Cilj naše Vlade je da ima profesionalnu, efikasnu i ljubaznu javnu upravu, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou. Efikasna javna uprava treba da postane standard, a uprava i službenici moraju da se prilagođavaju promenama.“- reči su premijerke Ane Brnabić.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Branko Ružić je rekao da je krajnji cilj ministarstva efikasna javna uprava i red u administraciji, kao i stvoriti jednake mogućnosti za stručno usavršavanje zaposlenih, što će omogućiti dalje unapređenje rada i podizanje kvaliteta usluga građanima i privredi.

Check Also

Nova sezona „S Tamarom u akciji“ na jesen! Kasting za porodice iz Leskovca, Niša, Vranja, Pirota…

Tokom jeseni ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ snimaće novu sezonu istoimenog serijala, na teritoriji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *