Home / DOGAĐAJI / Odlazak Neše Maratonca
hotel bell

Odlazak Neše Maratonca

Nenad Stanković, koga smo svi znali i zvali Neša Maratonac, preminuo je u 76. godini i sahranjen je danas na Svetoilijskom groblju. Bio je jedan od simbola atletskog Leskovca, koga je voleo i sa ponosom predstavljao na brojnim takmičenjima.

Neša se sportom počeo da bavi kao sedmogodišnjak. Najpre je igrao fudbal, a kasnije se preselio u atletiku. Bio je i fudbalski sudija.

Višestruki je pobednik maratona u Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i brojnim srpskim gradovima, koji su organizovali nadmetanje veterana u najdužoj atletskoj disciplini. Dobitnik je Oktobarske nagrade Leskovca za zasluge u sportu. Ostala je anegdota da je na dodeli tog značajnog priznanja, Neši prišao ministar sporta i pozdravio ga rečima:

-Vi se mene možda ne sećate, ali ja sam onaj mali koga ste učili kako se diše dok se trči i trenira. Imam potrebu da Vas lično pozdravim i iskažem svoje poštovanje.

Nenad Stanković- Neša Maratonac, preminuo je od posledica aneurizme abdomena, u 76. godini. Sahranjen je danas na Svetoilijskom groblju.

Check Also

U naselju Dubočica uređena divlja deponija

Vikend akcija čišćenja i uređena ove nedelje organizovana je u naselju Dubočica. Ovom prilikom uklonjena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *