Home / DRUŠTVO / Novootvoreni objekat “Sunčana jesen 3“nudi smeštaj i negu za 30 starih i odraslih lica
hotel bell

Novootvoreni objekat “Sunčana jesen 3“nudi smeštaj i negu za 30 starih i odraslih lica

U specijalizovanoj bolnici biće zbrinjavani korisnici domova za stare “Sunčana jesen 1 i 2“, ali i ostali građani. Objekat raspolaže sa 600 kvadrata korisnog prostora, a o pacijentima će brinuti 11-oro zaposlenih.

Specijalizovana ustanova za zdravstvenu i palijativnu negu je smeštena u naselju Stara stočna pijaca i ima 30 postelja:

– U izgradnju i opremanje je uloženo pola miliona evra, a uređen je u skladu sa kriterijumima i standardima koje je postavilo resorno ministarstvo. U njoj će raditi 2 lekara, specijalisti interne medicine, 4 medicinske sestre i 5 nemedicinskih radnika. Ako tome dodamo i zaposlene u dva postojeća objekta, dolazimo do podatka da porodica Cvetković na platnom spisku ima najmanje 30 ljudi, istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović, čestitajući domaćinima na proširenju kapaciteta.

Vlasnik Bratoljub Cvetković se brigom o starijima bavi gotovo jednu i po deceniju, pa je izgradnja specijalizovane ustanove za pružanje zdravstvene nege starijim licima, bio, kaže, logičan nastavak ovog specifičnog posla:

– Najnoviji objekat gradili smo i opremali poslednjih 6 meseci i on je namenjen, pre svega, korisnicima naših domova za stare. Ovde će boraviti tokom lečenja i zbog toga je sve podređeno kvalitetnoj zdravstvenoj nezi. Kreveti su najnovije generacije, sa dekubitnim dušecima, a tu je i sve što će pacijentima biti neophodno.

U domovima za stare “Sunčana jesen 1 i 2“, koji su takođe u vlasništvu porodice Cvetković, trenutno je smešteno više od sto najstarijih sugrađana.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.