Početna / DRUŠTVO / Najveći stepen vakcinacije u penzionerskoj populaciji – Mladi i dalje neodlučni
hotel bell

Najveći stepen vakcinacije u penzionerskoj populaciji – Mladi i dalje neodlučni

Do juče u 15 časova u Srbiji je ukupno, makar jednom dozom, vakcinisano 2.150.280 građana, što je iznad 30 odsto ukupnog punoletnog stanovništva.

Drugu dozu vakcine, primilo je 1.462.125 građana, što je 25,6 odsto punoletne populacije.

„Kada je reč o imunizovanima, to su građani kojima je od druge doze vakcine prošlo dve nedelje ili pet u slučaju AstraZeneka vakcine, do sada ih je 1.265.974, odnosno 20,2 odsto punoletne populacije. Srbija će imati uskoro oko 40 odsto vakcinisane populacije, što je dobro, ali istovremeno postoje velike razlike između gradova i opština. Najuspešniji je Beograd, posebno centralne gradske opštine. Najslabija je vakcinacija u opštini Tutin sa samo osam odsto punoletne populacije, a potom slede Novi Pazar, Lajkovac, Ljig, Žagubica, Merošina, kazala je u Narodnoj Škupštini premijerka Srbije Ana Brnabić.

Takođe, kako je istakla, najveći stepen vakcinacije je u populaciji starosti između 65 i 74 godine, sa više od 60 odsto, što je odlično, jer se radi o ugroženoj kategoriji.

Kod osoba starijih od 75 godina vakcinisano je 52 odsto, ali kod onih do 35 godina još se mora mnogo toga uraditi, konsatovala je premijerka.

Pogledaj takodje

Savet za prosvetu GrO SNS Leskovac fitnes treningom obeležio Međunarodni dan porodice

Danas obeležavamo Međunarodni dan porodice, te su tim povodom Članovi Saveta za prosvetu GrO SNS …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *