Početna / DRUŠTVO / MERE PROTIV KORONE: Maske obavezne u zatvorenom prostoru i prevozu, fizička distanca i zatvaranje pojedinih delatnosti
hotel bell

MERE PROTIV KORONE: Maske obavezne u zatvorenom prostoru i prevozu, fizička distanca i zatvaranje pojedinih delatnosti

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je na danas održanoj sednici Naredbu kojom se određuju preventivne mere za suzbijaje širenja virusa Covid 19.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, fizička distanca od 1,5 metara osim lica iz istog domaćinstva, a na 4 kvadratna metra prostora može biti prisutno samo jedno lice.

Ostaje na zabrani javnog okupljanja više od 5 lica. Ista naredba i zabrana odnosi se i na parkove, igralište i vežbanje na otvorenom.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportski i zabavnih manifestacija, a radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se od 6 do 21 sat, odnosno za bašte na otvorenom do 23 časa.

Odložena su sva okupljanja, a prijemni i drugi ispiti u svim školama su mogući samo uz punu primene svih preventivnih mera, što se odnosi i na rad u Predškolskim ustanovama.

U javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Ostaju zatvoreni svi bazeni, spa i velnes centri.

Obavezna je primena svih mera zaštite i dezinfekcije u frizerskim salonima, drugim sličnim uslužnim delatnostima kao i teretana i fitnes centrima.

Nadzor nad primenom ovih mera vršiće svi nadležni državni organi, inspekcije, policija i komunalna policija.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici od 70 pacijenata 54 na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici hospitalizovano je 70 osoba. U prethodna 24 časa bilo je 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *