hotel bell

Lisičji dan i Dani gljiva i billja 10. juna u Sunčevom bregu

Seosko turističko domaćinstvo – Sunčev breg, Ekološko društvo – Vlajna, Planinarsko-skijaški klub – Kukavica i Planinarski savez Srbije organizuju manifestaciju „Lisičji dan” i “Dani bilja i gljiva” koja se održava 10. juna 2023.godine na seoskom turističkom domaćinstvu Sunčev breg, zaseok Bara, selo Slatina, planina Kukavica.

“Dani bilja i gljiva” i “Lisičji dan” imaju za cilj promociju zdravog načina života, života na selu, običaja, tradicije i kulturne baštine ovog kraja, zaštitu i očuvanje životne sredine, kao i promociju turističkog potencijala planine Kukavice, grada Leskovca i okoline. U okviru manifestacije biće održan mali sajam
domaćih proizvoda i ručnih radova izlagača iz sela Slatina i okoline, na kome će posetioci moći da kupe između ostalog i proizvode od gljiva, med, domaće sokove i razne ukrasne predmete izrađene od prirodnih materijala.

Učesnici su: planinarski klubovi iz cele Srbije, učenici osnovnih i srednjih škola iz Leskovca i okoline sa roditeljima i predavačima, ekološka, mikološko gljivarska udruženja iz Srbije, meštani sela Slatina, zaseoka Bara i okolnih sela, specijalni gosti iz zemlje i inostranstva i mnogi drugi.

Check Also

Ekipa “Anine čarolije” napravila najbolji ajvar na takmičenju “Izađi mi na teglu”

Turistička organizacija grada Leskovca je i ove godine bila lokalni partner i suorganizator u realizaciji …

Оставите одговор