Home / DRUŠTVO / Kraljica sevdalinki uskoro u Leskovcu: Amira Medunjanin gošća je Strings-a
hotel bell

Kraljica sevdalinki uskoro u Leskovcu: Amira Medunjanin gošća je Strings-a

Jedna od gošći-učesnica jubilarnog 10. Međunarodnog festivala i letnje akademije muzike, biće Amira Medunjanin, koja svojim fantastičnim glasom oduševljava publiku svih generacija širom Evrope i sveta

Amira Medunjanin je bosansko-hercegovačka umetnica, rođena 23. aprila 1972. godine u Sarajevu. Njen životni put su obeležile sevdalinke, koje je čula od svoje majke i kojima svetu želi da predstavi senzibilitet i kulturno-istorijsko nasleđe svog naroda. Važi za jednu od najmoćnijih interpretatorki ove vrste muzike i sa lakoćom se poigrava, mešajući moderno i tradicionalno.

Pre nego što je počela da se bavi muzikom, imala je dobro plaćen posao, na kome je od stranaca čula dosta negativnih komentara i predrasuda o svom narodu, što ju je veoma pogodilo. U želji da im dokaže da greše, napustila je posao i započela više nego uspešnu karijeru. Njena ljubav prema usmenoj tradiciji muzike uticala je na stvaranje jedinstvenog stila, koji ne pristaje na kompromise zarad popularnosti.

U svoj repertoar, na nastupima poslednjih godina, uvrstila je i hitove legendarnog Tome Zdravkovića.

Amira Medunjanin će gost Leskovca biti 6. avgusta, koncert će prirediti u Centru za stručno usavršavanje, a ovaj muzički praznik počinje u 20 sati i 30 minuta. Cena ulaznice je 1.000 dinara.

Check Also

Novi Amerikanac u Zdravlju: Jacob Lampkin pojačao Zdravlje

Amerikanac Jacob Lampkin novo je pojačanje leskovačkog Zdravlja. Lampkin u Zdravlje dolazi iz australijske NBL1 …

Оставите одговор