Home / DOGAĐAJI / Kako do savršene svadbene frizure u samo par koraka
hotel bell

Kako do savršene svadbene frizure u samo par koraka

Da li je i u vašem životu došao taj veliki dan, dan kada ćete stati na ludi kamen i zaploviti u jedno novo poglavlje svog života?

Odlučili ste se za salu za proslavu i izabrali savršenu venčanicu, a sada su došli na red detalji. Uz venčanicu treba odabrati i frizuru, šminku i cipele koje će upotpuniti vaš izgled.

Nakon venčanice, buduće mlade po pravilu najviše pažnje posvećuju odabiru frizure. Na kraju krajeva, ona je ta koja treba da se slaže uz venčanicu i istakne njenu lepotu, kao i lepotu vašeg lica i šminke koja ga krasi.

Ukoliko ste došli do ovog značajnog koraka u osmišljavanju vašeg svadbenog autfita a ne znate odakle biste počeli, na pravom ste mestu. U nastavku teksta saznajte na šta sve treba obratiti pažnju prilikom odabira svadbene frizure, kako biste napravili pun pogodak.

Tip kose kao saveznik u odabiru svadbene frizure

Ideje za frizure za svadbu su mnogobrojne, što ste verovatno već i sami shvatili istražujući različite frizure. Međutim, prilikom odabira svadbene frizure pre svega treba obratiti posebnu pažnju na tip kose.

Neke žene imaju gustu a neke tanku kosu, neke je drže kratkom, dok neke vole da im je dugačka. Takođe, kosa se značajno razlikuje prema tipu dlake, pre svega po tome da li je ravna, talasasta ili kovrdžava, kao i da li je tanka ili debela, suva i dehidriran, normalna ili masna.

I iako nam se čini da bi dobar frizer od svake vrste kose mogao da napravi šta god mušterija zatraži, pitanje je da li će određena frizura uspeti da na vašoj kosi izdrži ceo dan i celu noć. Poslednje što želite jeste frizura koja je koliko toliko izdržala ceremoniju venčanja, a počela da se raspada za vreme slikanja.

Iz tog razloga, dobro bi bilo da se posavetujete sa svojim frizerom o tome koje frizure bi odgovarale vašem tipu kose. Na primer, za jaku, gustu i dugu kosu visoka punđa nije najbolja opcija, jer bi uz ovaj tip kose ona bila preteška.

Takođe, zalizana i ravna puštena kosa baš i nije najbolji izbor za dame sa tankom vlasi, jer će se uz ovu frizuru njihova kosa potpuno izgubiti. Za njih bi dobra opcija bili talasi ili lokne, koji će kosi pružiti potreban volumen i raskoš.

Uskladite svadbenu frizuru sa venčanicom

Prvo što sve buduće mlade biraju kada na red dođe svadbeni autfit jeste venčanica. Venčanica je veoma posebna haljina u životu jedne žene koja se bira sa posebnom pažnjom. Zato je sve podređeno njoj, pa tek nakon što ste odabrali savršenu venčanicu, možete početi da mislite i o drugim delovima vašeg stajlinga.

Kada ste izabrali venčanicu, počnite da birate frizuru u skladu sa njom. Ukoliko je venčanica elegantna i svedena, možete se odlučiti za frizuru poput nežnih talasa, niske punđe ili niskog repa. Ukoliko je venčanica pak glamurozna i pompezna, odlučite se za smeliju varijantu poput raskošne visoke punđe sa krunom.

Takođe, možete poželeti da napravite kontrast, pa uz svedenu venčanicu izaberete raskošnu frizuru poput velike visoke punđe ili bujnih lokni. Izbor je svakako na vama, a za šta god da se odlučite možete biti sigurni da ćete zračiti lepotom i zadovoljstvom na svoj veliki dan.

Još jedna bitna stvar jeste da obratite pažnju na detalje. Ukoliko se odlučite za gola ramena ili gola leđa, izaberite frizuru u skladu sa time. Neke mlade će uz gola leđa želeti da nose puštenu frizuru, dok će se druge baš nasuprot odlučiti za skupljenu, kako bi istakle ovaj detalj na svojoj venčanici.

Svadbene frizure sa ukrasima uvek su pun pogodak

Bilo da želite da postignete elegantan i sveden izgled, ili pak raskošan i bajkovit izgled jedne prave princeze, ukrasi za kosu mogu vam pomoći u tome.

Možete se odlučiti za različite vrste ukrasa poput češljeva i šnala sa cirkonima, perlama ili biserima, kao i za različite vrste tijara. Uz svedenu venčanicu i frizuru odaberite i svedenije ukrase, dok za raskošan i šik izgled možete izabrati one veće i pompeznije.

Nemojte se ustručavati – sve dolazi u obzir!

Klasične svadbene frizure uglavnom podrazumevaju visoke i niske punđe sa po kojim puštenim pramenom koji služi da uokviri lice i istakne njegovu lepotu. S druge strane, od puštenih frizura tu su nežni talasi i elegantne lokne, potpuno puštene ili pokupljene sa jedne ili obe strane.

Međutim, ukoliko vam sve ove frizure deluju već viđeno i nedovoljno kreativno, imamo dobru vest za vas. 

Za svadbenu frizuru danas sve dolazi u obzir, pa čak i na prvi pogled jednostavne i svakodnevne frizure poput konjskog repa, pletenice i opuštene punđe, takozvane messy bun. Ove frizure naročito su pogodne za mlade koje ne žele da izgledaju previše glamurozno, već elegantno i jednostavno.

Dakle, ono na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira svadbene frizure jesu tip kose, venčanica i celokupan stil koji želite da postignete, kao i svi oni mali detalji koji prave veliku razliku.Nadamo se da vam je naš tekst pomogao u tome, i ne zaboravite – nemojte se plašiti da eksperimentišete i poslušate svoju intuiciju, jer ono što je najvažnije jeste da se pomoću svog svadbenog autfita vi osećate magično i posebno na dan svog venčanja.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *