Home / DRUŠTVO / Izložba akvarela „Sa obale Vlasine“
hotel bell

Izložba akvarela „Sa obale Vlasine“

U galeriji Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ sinoć je priređena izložba akvarela vlasotinačkog slikara Zvonimira Katlanovića pod nazivom „Sa obale Vlasine“.

Prisustvo mnogobrojnih ljubitelja i poštovalaca rada ovog umetnika pokazalo je da je reč o kulturnom događaju od prvorazrednog značaja. Stvaralaštvo ovog vlasotinačkog slikara je najprepoznatljivije i jedno od najcenjenijih u našem kraju. Ovo kulturno dešavanje priređeno je povodom Dana opštine.

O radu i liku Zvonimira Katlanovića govorio je slikar Bratislav Anđelković – Bata iz Vučja. Po Batinoj ideji, pre zvaničnog otvaranja, dva umetnika su prisutnima pokazala kako nastaje akvarel.

„Zvonko Katlanović je vrstan majstor akvarela, najstarije i jedne od najtežih tehnika u slikarstvu. On jednostavno oseća dušu vode, boja i duh reke Vlasine, koje nam na svojim slikama prenosi punim srcem. To se i večeras vidi na ova 23 izložena akvarela. Svoju ljubav on ne može da sakrije i ona se vidi i oseća na svakoj od izloženih slika“, kazao je Bata iz Vučja.

Pozdravljajući prisutne, direktor biblioteke Srba Takić je istakao da pleni predanost kojom Katlanović pristupa radu, uprkos godinama i slabom vidu, i da je veoma važno što svoj rad deli sa onima koji cene i poštuju njegovo stvaralaštvo.

Na kraju se Zvonimir Katlanović zahvalio na lepim rečima, priznajući da je slikarstvo, pre svega akvarel kao jedna od tehnika „ušlo u njega“, i on mu predano služi svih ovih godina i biće mu veran dokle god može da radi i stvara.

Izvor: kcvlasotince/vlasina

Check Also

U petak bez struje 9 ulica u Leskovcu

I u petak će ekipe leskovačke Elektrodistribucije obavljati radove na reviziji Travostanica. „Obaveštavaju se korisnici …

Оставите одговор