Početna / DRUŠTVO / Internet druženje sa piscima u okviru Festivala „Umetnik iz školske klupe“ od 4. do 10. novembra
hotel bell

Internet druženje sa piscima u okviru Festivala „Umetnik iz školske klupe“ od 4. do 10. novembra

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu organizuje 2. Festival dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“, u okviru projekta koji su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i grad Leskovac.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, većina sadržaja biće realizovana putem interneta, a oni koji će biti održani u Biblioteci biće realizovani uz preduzimanje svih epidemioloških mera zaštite od korona virusa.

Festival dečjeg stvaralaštva čine tri segmenta: konkursni, radioničarski i druženje sa piscima za decu i mlade. Biblioteka je u okviru prvog dela Festivala raspisala tri konkursa na temu „Misli mi lete“: literarni, likovni i video-konkurs (trejler) o omiljenoj knjizi. Rezultati konkursa biće objavljeni sredinom novembra meseca.

U okviru drugog dela Festivala biće realizovano „Druženje sa piscima“. Deca i mladi imaće priliku da dobiju odgovore na pitanja pisaca Branka Stevanovića, Jasminke Petrović, Dejana Aleksića, Vesne Aleksić, Miloša Petkovića, Stefana Mitića Tićmija i Vlaste Cenića. „Druženje sa piscima“ moći će da se pogleda svakog dana počevši od 4. do 10. novembra na YouTube kanalu i internet portalima Biblioteke.

U okviru trećeg dela Festivala predviđene su dve radionice za decu pod nazivom „Čarobni svet knjige“. Jedna radionica održana je sa decom PPG dece OŠ „Svetozar Marković“ i vaspitačicom Bojanom Savić i vodili su je bibliotekari, dok će druga biti realizovana u sredu, 4. novembra u 13.00 časova sa učenicima ŠOSO „11. oktobar“ i vodiće je likovni umetnici Miloš Cvetković i ms Jelena Đukanović.

Od pristiglih radova na konkursima biće objavljena publikacija i elektronski katalog svih likovnih radova i napravljen film od trejlera. U portalima Biblioteke biće priređena izložba likovnih radova dece i mladih, a pristigli trejleri moći će da se pogledaju na YouTube kanalu i internet portalima Biblioteke. Kao i prošle godine, i ove godine Festival je dobio međunarodni karakter.

Takođe, Biblioteka će u periodu od 4. do 13. novembra organizovati 20 radionica za decu u okviru projekta „3D LAB“, dobijenog preko Centra za promociju nauke. Nakon održanih radionica biće realizovan Makerspace karavan – putujuća igraonica za rad sa decom i mladima u različitim stem – područjima.

Program Biblioteke

Pogledaj takodje

LESKOVČANI SLAVILI U DERBIJU SEZONE: Pobeda košarkaša Zdravlja za nastavak puta ka KLS

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras u Leskovcu ekipu beogradskog Slodesa rezultatom 86:84 (22:18, 25:22, 19:20, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *