Početna / DRUŠTVO / IN MEMORIAM Jovan Miljković, nastavnik u penziji
hotel bell

IN MEMORIAM Jovan Miljković, nastavnik u penziji

Kolektiv osnovne škole “Josif Kostić” primio je tužnu vest koju hoćemo da podelimo s javnošću.

Ovih dana smo obavešteni da nas je krajem 2020. godine napustio naš penzionisani kolega i ugledni Leskovčanin, Jovan Miljković.

Jovan S. Miljković  (1931-2020) bio je nastavnik – pedagoški savetnik. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Leskovcu, gde je maturirao 1950 godine. Višu pedagošku školu (biologija) završio je u Beogradu. Radio je kao nastavnik u Osnovnoj školi u Orašcu, a bio i upravitelj škole.

U Osnovnoj Školi „Josif Kostić“ radio je sa decom od 1961. do penzionisanja 1995. godine. Dobitnik je brojnih nagrada iz oblasti prosvete i kulture. Miljković je bio atronom amater, i kao kao takav član astronomskog društva „Ruđer Bošković“ iz Beograda, te počasni član Zagrebačke zvezdarnice. Bio je saradnik „Leskovačkog zbornika“ u izdanju Narodnog muzeja u Leskovcu, kao i predsednik Gradskog literarnog kluba „Svetislav Vulović“ (1955/56). Sarađivao je i u više novina i časopisa, a autor je više istorijskih tekstova i monografije o Osnovnoj školi „Josif Kostić“ (Slovo o mojoj školi) u izdanju Narodnog muzeja iz Leskovca 1988.

Godine 2002. Narodni muzej u Leskovcu, objavio je njegovu knjigu „Sve ratne godine leskovačkih osnovnih škola (1941-1944)“. Njegov sin Ninoslav Miljković je istaknuti ilustrator, strip autor i karikaturista. Kolektiv škole “Josif Kostić“ izražava žaljenje zbog odlska Jovana Miljkovića, a članovima porodice Miljković i prijateljima iskreno saučešće – navodi se u obaveštenju Osnovne škole Josif Kostić iz Leskovca.

Pogledaj takodje

Sutra isplata posebne novčane naknade za mesec mart

NSZ filijala Leskovac obaveštava svoje korisnike da će sutra krenuti sa isplatom posebne novčane naknade. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *