Home / DRUŠTVO / I u Leskovcu odata počast Tomi Zdravkoviću: Polaganjem venaca na njegov spomenik i premijerom filma „Toma“
hotel bell

I u Leskovcu odata počast Tomi Zdravkoviću: Polaganjem venaca na njegov spomenik i premijerom filma „Toma“

Danas se navršava tri dencenije od smrti velikog boema narodne muzike Tome Zdravkovića, te su tim povodom polaganjem venaca na spomenik u centru Leskovca ekipa filma „Toma“ i predstavnici grada odali počast ovom umetniku.

„Današnji dan je u Beogradu kao i kod nas u Leskovcu posvećen liku i delu Tome Zdravkovića. Okupili smo se ovde kako bismo mu odali zasluženo poštovanje. Večeras ćemo imati priliku i da premijerno pogledamo film „Toma“.Ljudi koji su pogledali film kažu da se radi o ostvarenju sa mnogo duše, a kako bi drugačije kada se dočarava život autora čiji je život bio satkan od ljubavi i tuge pretočene u najbolje pesme narodne muzike na prostoru nekadašnje Jugoslavije. A poznato je da je sve što je Toma radio počivalo na čistim emocijama – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Željko Joksimović nije krio zadovoljstvo što se večeras nalazi u gradu iz koga je potekao Toma.

„Delo Tome i nakon trideset godina živi. Publika je prepoznala dušu i emociju sa kojom je stvarao i koja nas je podstakla da napravimo ovaj film u kojem ćete, nadamo se, uživati i da ćete osetiti energiju koju je Toma dao svima nama koji smo radili na filmu – rekao je Joksimović.

Dragan Bjelogrlić, kazao je ovom prilikom da nimalo nije bilo lako napraviti film o pesniku duše i tuge. Da je u radu na film osetio svu patnju i bol koju je Toma prožioveo a on doneo ovim filmom.

„Ušli smo u delikatan posao rekonstrukcije života jednog takvog čoveka. Prepustili smo se sa puno emocija i evo, putujemo i dalje.“

Nakon polaganja venaca za ekipu filma je upriličen prijem u Svečanoj sali grada Leskovca.

„Toma je plenio harizmom, južnjačkim sevdahom, a prepoznatljive melodije i dan danas diraju u dušu svakoga ko ih posluša. Toma nas je naspustio, ali njegova muzika živi i živeće još mnogo generacija- kazao je prvi čovek grada.

Glumci ovog ostvarenja su iskazali zadovoljstvo što se nalaze u Tominom gradu i da im je čast što su tumačili likove koji su bili deo Tominog života.

A sa druge strane poštujući epidemiološke mere veliki broj Leskovčana se uputio put hale sportova kako bi pogledali premijerno dugo najavljivan film o svom sunarodniku.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *