Home / DRUŠTVO / Humanost na delu: Sestre Biljana i Ljiljana šiju maske za leskovačko porodilište
hotel bell

Humanost na delu: Sestre Biljana i Ljiljana šiju maske za leskovačko porodilište

Ovako teške situacije uvek pokažu koliko umemo da se ujedinimo kada se to najviše i očekuje od nas. Veliki broj ljudi ovih dana nudi pomoć sugrađanima kako bi što lakše i bezbednije izdržali ove teške dane borbe sa bolešću koja hara svetom.

Maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju su najtraženiji artikli do kojih se i najteže dolazi ovih dana. Biljana Ivković Krstić i Ljiljana Petković, vlasnice SZTR “San” ovih dana uveliko šiju zaštitne maske kako bi pomogle opštoj borbi protiv korona virusa.

Prvih 200 maski već su donirale Domu zdravlja, spremaju isporuku za odeljenje leskovačke bolnice u Vlasotincu i porodilište u Leskovcu. Maske takođe poklanjaju trudnicama i starijim licima.

Život piše najneverovatnije scenarije čiji smo često glavni junaci baš mi, tako je bilo i u slučaju Biljane Ivković Krstić. U njenoj porodici prethodnih dana uveliko se pripremala proslava Mladenaca za sina Nikolu i njegovu suprugu Kristinu. Slavlje je odloženo za spokojnije dane, a praznik posvećen mladencima porodica je upravo obeležila prvom donacijom maski. S obzirom da čekaju prinovu u porodici Krstić, otuda ideja da se maskama pomogne porodilište.

U izradu masku su pored Biljane i Ljiljane, uključena i njihova deca Filip i Nikola Krstić, njegova supruga Kristina i braća Stefan i Predrag Petković od porodičnog biznisa do porodičnog humanitarnog rada delio ih je samo jedan korak koji je načinjen proglašavanjem vanrednog stanja i potrebom da se zaštite medicinski radnici i najugroženiji građani dok se ne stabilizuje snabdevanje maskama. Kako bi očuvale proizvodnju ove vredne žene će šiti i maske za vlasotinačka preduzeća po minimalnoj ceni.

Biljana Ivković Krstić ističe da se maske rade od kvalitetnog sertifikovanog materijala, ali da problem može da nastane ukoliko ovog materijala ne bude dovoljno na tržištu.

Izvor: kcvlasotince.rs

Check Also

Povlače se iz prodaje sladoledi „Bounty“, „Snickers“ i „Twix“ zbog povećanog nivoa etil-oksida

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović potvrdio je danas da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *