Početna / EKONOMIJA / Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na Forumu gradonačelnika Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEEC)
hotel bell

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na Forumu gradonačelnika Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEEC)

Gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović sa delegacijom Republike Srbije boravi u Кini u gradu Ningbou provincija Liaoning na Trećem forumu gradonačelnika Кine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, čija je tema „Nov koncept za nov razvoj“ .

Gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović je, u ime delegacije, u prisustvu ambasadora Republike Srbije u Кini, govorio na Forumu u Ningbou: „Saradnja Кine i zemalja Centralne i Istočne Evrope sa prvenstvenog fokusa na ekonomskoj saradnji, u poslednjih 7 godina proširila se i na druge oblasti.

-Treba iskoristiti značajne potencijale koje imamo za dalji razvoj ove saradnje. Naše različitosti predstavljaju neospornu prednost, gde svako iz svog ugla i na osnovu svog iskustva može da doprinese saradnji. Odnosima naših zemalja doprinela je poseta predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, NR Кini i učešće na Drugom forumu za međunarodnu saradnju „Pojas i put“ u Pekingu.-rekao je Goran Cvetanović.

Gradonačelnik Cvetanović je dodao se značaj saradnje, između ostalog, ogleda u oblasti vodnog saobraćaja gde je izdvojio planove za izgradnju nove luke u Beogradu, i da se veliki značaj pridaje i planovima za izgradnju nove luke u Smederevu i istakao da su se na forumu vodili razgovori o odnosima Srbije i Кine i o produbljivanju trgovinskih i kulturnih veza dvaju zemalja.

U okviru Foruma Delegacija iz Srbije posetila je „1st China CEEC Expo“ na kome se, između ostalih, predstavilo i 47 izlagača iz Srbije. Poseta sajmu okarakterisana je kao prilika za razgovore sa potencijalnim investitorima iz Кine.

Na Trećem forumu gradonačelnika Кine i CEEC pored, gradonačelnika Cvetanovića učestvuju i gradonačelnici Novog Pazara, Bora, Novog Sada kao i ambasadori, ministri i premijeri zemalja Evrope. Domaćini delegaciji Republike Srbije su ministri u Vladi NR Кine, ministri provincije Liaoning i gradonačelnici gradova Ningbo i Dalian.

Pogledaj takodje

Potvrđeno 85 novih slučajeva Korona virusa u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu i Bojniku

U prethodna 24 časa nastavljen je trend stabilizacije stanja ali i održavanja broja slučajeva na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *