Početna / EKONOMIJA / Gradonačelnik Cvetanović obišao privrednike u Bobištu i naselju Ančiki
hotel bell

Gradonačelnik Cvetanović obišao privrednike u Bobištu i naselju Ančiki

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas privrednike u leskovačkim prigradskim naseljima Bobište i Ančiki.

Kompaniju „Fortuna“ se od sredine 1992. godine bavi veleprodajom vodovodnog i kanalizacionog materijala, a 2014. godine je, prateći savremene tehnologije i svetske trendove, otvorila ogranak Fortuna Solaris čijem je otvaranju prisustvovao.

-Bila mi je čast da otvorim ovaj ogranak a još sam srećniji kada vidim da su nakon šest godina i dalje uspešni u svom poslovanju. Ulaganje u solarnu energiju je perspektivno, dugoročno, stabilno i sigurno donosi prihod i prema mojim saznanjima ima još leskovačkih privrednika koji se svoj biznis usmeravaju ka ovoj oblasti. Povećana potreba za električnom energijom i povoljni uslovi poslovanja dovode do zaključka da ovaj vid preduzetništva ostvaruje dvostruku korist, kako za proizvođače, tako i za širu društvenu zajednicu. Hvala gospodinu Popoviću koji nas je danas ponovo ugostio i omogućio nam da uživamo u lepoti elektrane. Na samom kraju želim da mu se zahvalim i zbog toga što je odgovorni član naše društeve zajednice jer je spostvenim sredstvima finansirao uređenje Zlatiborske ulice u kojoj se njegova kompanija nalazi – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u „Fortuni“.

Vlasnik Nebojša Popović, osnivač ove zelene firme se zahvalio se gradonačelniku na poseti, dodavši da je od osnivanja prošla polovina ugovorenog perioda sa EPS-om.

-Proizvodimo 5000 kilovata električne energije na mesečnom nivou. U odnosu na snabdevanje fosilnim gorivima 28,5 tona ugljen-dioksida smo uštedeli zahvaljujući solarnoj elektrani, a zamislite koliko ćemo uštedeti za 12 godina rekao je Popović i poručio da bi svi građani trebalo da se okrenu ovim zdravim, zelenim vidovima energije.

Posle Bobišta, Cvetanović je u naselju Ančiki posetio kompaniju „Beli bor“.

Stolarsko trgovinska radnja „Beli bor“ se bavi preradom drveta, izradom delova u masivu, komodnog nameštaja, kuhinjskih i trpezarijskih stolova, klub stolova i setova i izradom kreveta i to od masivnog drveta i medijapana, i 70 % svojih proizvoda izvoze u Grčku, Bugarsku, Crnu Goru.

-Od nakadašnje male radionice od nekoliko zaposlenih Beli bor je izrastao u moderno opremljeni pogon sa 60 radnika, savremenim mašinama i stručnim kadrovima u oblasti obrade drveta. Poštovani novinari, poslednjih nekoliko dana imali ste priliku da propratite i našim sugrađanima prenesete posete velikom broju privrednika i poljoprivrednika našeg grada i okoline. I to je samo delić mora privatnog preduzetništva Leskovca. Podsetiću vas da smo i prethodnih godina posetili brojne leskovačke preduzetnike, čak i sam ne znam tačan broj. Ančiki postaje sve razvijeniji i razvijeniji – rekao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

Vlasnik firme „Beli bor“ Siniša Simonović, zahvalio se gradonačelniku na poseti i istakao da mu je drago što mu sin i snaja pomažu u radu i što će naslediti porodičan posao.

Pogledaj takodje

LETOVAĆEMO U „ATINI“: Leskovac do kraja juna dobija moderan Akva park (VIDEO/FOTO)

Radovi na izgradnji Akva parka na prostoru nekadašnjeg Motela Atina ušlu u završnu fazu, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *