Home / DRUŠTVO / Gradonačelnik Cvetanović i ove godine podržao akciju Dan bez automobila
hotel bell

Gradonačelnik Cvetanović i ove godine podržao akciju Dan bez automobila

U okviru Evropske nedelje mobilnosti, koja se širom sveta u preko 50 zemalja održava od 16. do 22. septembra sa temom „Održiva mobilnost za zdraviji život“ i pod sloganom „Krećimo se održimo! Ostanimo zdravi!“ grad Leskovac je na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, po četvrti put, podržao Dan bez automobila.

Ovom manifestacijom se pored podizanja ekološke svesti, skreće pažnja na važnost aktivnih stilova života i pozitivan uticaj kretanja na zdravlje stanovništva. Gradonačelnik Cvetanović, zaposleni u Gradskoj upravi i Kabinetu gradonačelnika, te zaposleni u javnim, javno-komunalnim preduzećima i ostalim instittucijama, na posao su došli bez automobila, pešaka ili biciklom, i uputili su poziv svojim sugrađanima da se priključe akciji.

Gradonačelnik je i ove godine, podržavajući Dan bez automobila, na posao došao pešaka. Na putu do posla prošao je kroz park Devet Jugovića gde je porazgovarao sa trenerom Atletskog kluba Dubočica Ljubomirom Rakovićem i prvakinjom atletike Tanjom Antić koja se uveliko priprema za sledeće takmičenje. Na putu do posla svratio je u nekoliko lokala u ulici Svetozara Markovića, porazgovarao sa vlasnicima, zaposlenima i kupcima, brojnim sugrađanima, od učenika OŠ „Svetozar Marković“ koji su krenuli u školu, preko sugrađana koji su se vraćali iz hale „Partizan“ gde su primili treću dozu vakcine, kao i sa penzionerima kojima je danas iz republičkog budžeta uplaćeno pomoć u visini od 50 evra.


					
									

Check Also

Podeljen najnoviji Informator

Centralni naslov poslednjeg broja stranačkog glasila SNS-a jeste najava povećanja plata i penzija od 1. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *