Home / DRUŠTVO / Grad Leskovac i Poštanska štedionica obezbedili paketiće za decu iz Udruženja gluvih i nagluvih i slepih i slabovidih
hotel bell

Grad Leskovac i Poštanska štedionica obezbedili paketiće za decu iz Udruženja gluvih i nagluvih i slepih i slabovidih

U holu Leskovačkog kulturnog centra danas je organizovana podela paketića za decu iz osetljivih kategorija stanovništva.

Akciju je inicirala Poštanska štdionica u okviru obeležavanja 100 godina rada jedine državne banke u Srbije, a priljučio se i grad Leskovac.

Uz konsultaciju sa Centrom za socijalni rad Poštanska štedionica je paketiće namenila deci iz Udruženja gluvih i nagluvih i slepih i slabovidih, a grad Leskovac se priključio akciji. Pedeset paketića koje je pripremio grad Leskovac i još pedeset Poštanske štedionice danas su uručili gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i direktor regionalnog centra Niš Zlatomir Popović.

Cvetanović je predstavnicima Poštanske štedionice čestitao stogodišnjicu postojanja i zahvalio što su odlučili da i u Leskovcu organizuju jednu od svojih humanitarnih akcija i podsetio na ulaganja lokalne samouprave u oblast socijalne zaštite.

– U gradu Leskovcu se dosledno radi na unapređenju svih segmenata društva, a posebna pažnja se posvećuje socijalno ugroženom stanovništvu. Za vreme vanrednog stanja, pored 25.000 penzionera sa primanjima nižim od 30.000 dinara, i svih 2.200 korisnika socijalne pomoći je dobilo paket od grada u ukupnoj vrednosti od 20 miliona dinara. Odlučili smo da tu praksu nastavimo i ove godine kao i svake naredne. Rekonstrukcije kojima se ponosimo u ovoj oblasti izvedene su na zgradi Centra za socijalni rad u vrednosti od 44 miliona dinara, nakon 50 godina osobe sa invaliditetom imaju pristup Centru. Pomenuću i Ustanovu za starije i odrasle sa ulaganjem od 62 miliona dinara. Trudimo se i da u svim delovima grada postavimo što više rampi, da prilagodimo što više prilaza, da postavimo što više staza za slepe, da obavezno prilikom rekonstrukcija škola, toalete i ulaze prilagodimo osobama sa invaliditetom. Taj trud je prepoznat pa je Leskovac trostruki dobitnik pohvale zaštitnika građana za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti. Opšte doboro se sastoji od sreće pojedinaca, a danas smo bar na trenutak simboličnim poklonom obradovali 50 mališana iako vrednost nije velika važna je namera i činjenica da neko misli na njih.“ – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i najavio kandidaturu Poštanske štedionice za Oktobarsku nagradu grada Leskovca.

-Odabrali smo ovaj simboličan datum da podelimo veliko srce koje Poštanska štedionica ima jer se ne vodimo samo profitom već i ljudskim resursima i zaposlenima. Današnji dan ćemo provesti sa najmlađima. Pripremili smo akciju da obradujemo i stogodišnjake koji su naši klijenti za koje smo pripremili rođendanski poklon. Hvala ovoj divnoj dečici. Bićemo i dalje uz vas – kazala je Nataša Marković član Izvršnog odbora banke Poštanska štedionica.

Check Also

Rekonstruiše se pružni prelaz ispred Brestovca, do koga se danas stiže alternativnim pravcima

Sredstva za rekonstrukciju, u iznosu od 2,5 miliona dinara, obezbedili su zajednički preduzeća “Infrastrukture železnice“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *