Home / DRUŠTVO / Google ukinuo podršku za seriju telefona uvedenu 2010. godine 
hotel bell

Google ukinuo podršku za seriju telefona uvedenu 2010. godine 

Poslednja verzija ovog sistema je proizvedena u septembru 2011. godine, i u pitanju su mobilni telefoni sa operativnim sistemom Android 2.3.7 (poznatijem i kao Medenjak/Gingerbread).

Upravo na svima njima prestaje podrška i više nećete moći da se prijavite na Google nalog. A, to znači, da će vam praktično biti onemogućeno korišćenje gotovo svih aplikacija na telefonu.

Još jednostavnije objašnjeno, u slučaju da koristite ovaj telefon, na njemu nećete moći da koristite Guglove aplikacije kao što su Google mape, Gmail, YouTube, Google Play i sl. niti ćete moći da ažurirate, instalirate i koristite bilo koju drugu aplikaciju.

Iz kompanije su najavili da kada budete pokušali da se ulogujete u svoj nalog ili koristite neku od Google-ovih aplikacija, možete očekivati da vam iskakače „sistemska greška“ koja će vas upozoriti na postojanje greške kod vašeg korisničkog imena i lozinke.

Prema zvaničnim Guglovim statistikama u svetu je 0,3% svih telefona sa Android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, ali nije za zanemariti imajući u vidu ukupan broj mobilnih aparata.

Jedno rešenje da izbegnete posledice jeste da zamenite telefon za onaj koji u sebi ima instaliran Android 3.0 i noviji. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak „menadžer zajednice“, da neke od Guglovih servisa pređete da koristite putem pretraživača.

Izvor: e kapija

Check Also

Kako kreirati rutinu za negu lica

Nega lica ubraja se u jedne od neizostavanih rituala gotovo svake žene.  Ono što se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *