Home / DRUŠTVO / GG “Za Leskovac zajedno“: Vlast u Srbiji može srušiti samo građanski aktivizam
hotel bell

GG “Za Leskovac zajedno“: Vlast u Srbiji može srušiti samo građanski aktivizam

Zbog toga je Grupa građana “Za Leskovac zajedno“ pozvala sve pokrete, udruženja i građanske inicijative, bez obzira na polje delovanja, na ujedinjenje, jer je to jedan od najizvesnijih načina da se izdejstvuju promene. Danas je sa Udruženjem “Lokalna akciona grupa Leskovac“ potpisan ugovor o saradnji, a ozvaničenja saradnje sa novim partnerima, biće i narednih dana, najavio je Nenad Zdravković

Predsednik Udruženja “Lokalna akciona grupa Leskovac“, Ivan Stojanović je, kao razlog za priključivanje asocijaciji koju predvodi Grupa građana “Za Leskovac zajedno“, naveo da je to jedina opozicija u gradu, te da dve organizacije dele iste vrednosti:

– LAG je osnovan pre par godina, a polja delovanja su joj preduzetništvo, razvoj ruralnih sredina i zaštita životne sredine. Odlučili smo se za saradnju sa ovom grupom građana, jer se samo preko njenih predstavnika za govornicom u lokalnoj Skupštini može čuti drugačije mišljenje onog dela građana, koji se ne slažu sa politikom aktuelne vlasti. Želimo da radimo zajedno i da jačamo organizaciju, a rezultat bi trebalo da se vidi na narednim izborima.

Stojanović je istakao i da strategija “samo sedimo i kritikujemo vlast“, nije dala rezultate, te da je vreme za drugačiju vrstu delovanja.

Grad Leskovac je po visini zarada, već godinama zakovan za dno lestvice, kaže Stojanović, ali to nije jedina muka njegovih žitelja.

– Nemamo više vremena da se bavimo istorijom, Srebrenicom, da vodimo diskusije o prošlosti. Moramo ovde, na lokalnu da shvatimo da je naša jedina politika da ovaj grad bar malo pokrenemo. Prvi put pravimo ovakvu vrstu saveza, kome će se, nadam se, pridružiti još mnoga udruženja i grupe, a za neke već imamo potvrdu i očekujemo potpisivanje Sporazuma. Ako neki od potpisnika, i verovatno će ih biti, ne želi da učestvuje u političkom procesu, naravno da to ne mora da radi, ali je ovo način da iskaže svoje nezadovoljstvo, rekao je Nenad Zdravković iz GG “Za Leskovac zajedno“.

Udruživanje sa ljudima koji isto razmišljaju i osećaju treba da dovede samo do jednog cilja: pobede na lokalnim izborima, zaključio je Zdravković.

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.