Početna / EKONOMIJA / „Frontier Pharma“ i „Bayston Grupa“ kupuju od „Teve“ leskovačko „Zdravlje“
hotel bell

„Frontier Pharma“ i „Bayston Grupa“ kupuju od „Teve“ leskovačko „Zdravlje“

Kompanije Teva Pharmacueticals zajedno s Frontier Pharma i Bayston Grupom danas su saopštile da su postigle sporazum o prodaji Tevine podružnice “Zdravlje” a.d. u Leskovcu Frontier Pharmi i Bayston Grupi.

“Zdravlje” a.d. proizvodi čvrste i tečne forme za lečenje kardiovaskularnih, neuroloških i resporatornih oboljenja. Fabrika ima odobrenja za snabdevanje brojnih internacionalih tržišta uključujući ona Zapadne i Istočne Evrope, Velike Britanije, Australije, Južne Amerike I Meksika.

Tevina odluka da proda “Zdravlje” a.d. u skladu je sa kompanijskom globalnom strategijom da optimizuje sveukupnu konkuretnost usaglašavajući svoje proizvodne kapacitete sa potrebama pacijenata.

“Drago nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu  Zdravlju i njegovim zaposlenima u našu kompaniju. Namera nam je da tokom ove tranzicije blisko sarađujemo sa Tevom i vremenom razvijamo kompaniju širenjem njenih mogućnosti i dovođenjem novih proizvoda u fabriku Zdravlje “, rekao je Levent Selamoglu, predsednik Frontier Pharma.

„Naš cilj je da održimo status Zdravlja kao vrhunskog međunarodnog dobavljača lekova sa snažnim fokusom na potrebe kupaca, zdravstvenih radnika i pacijenata“, rekao je Kiren Naidoo, izvršni direktor Frontier Pharma.

Actavis, deo Teve, ostaje posvećen pacijentima i zdravstvenim radnicima u Srbiji. Prodaja Zdravlja u Leskovcu obezbediće stabilno snabdevanje postojećim medicinskim proizvodima i predviđa da će Frontier Pharma i Baystone Group vremenom doneti dodatne proizvode u fabriku. Pored toga, Baystone Group i Frontier Pharma dogovorili su se da će zadržati zaposlene u fabrici najmanje dve godine.

“I nakon promene vlasništva Zdravlja Tevini ključni ciljevi za snabdevanje kupaca i pacijenata u Srbiji ostaju nepromenjeni. Naša kompanija ostaje posvećena poboljšanju života pacijenata i ovo tržište ostaje za naše poslovanje strateški važno,” rekao je Pavle Marjanović, generalni direktor Teve za Srbiju.

O Frontier Pharma i Bayston Grupi

Frontier Pharma je specijalizovani investitor i operater farmaceutskih proizvoda sa sedištem u Velikoj Britaniji osnovan od Leventa Selamoglu i Kirena Naidoo. Kompanija ima nekoliko decenija iskustva u industriji širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA). Grupa je dobro poznata po svojim mogućnostima sa oralnim čvrstim oblicima, injekcijama i topikalnim farmaceutskim oblicima, proizvodnji API-a i kao ugovorni proizvođač za niz multinacionalnih kompanija.

Baystone grupu čine specijalizovani farmaceutski investitori sa sedištem u Velikoj Britaniji i SAD-u usko povezani sa rastom kompanije SICOR, Inc. i IVAKS Corp. Grupa je glavni deoničar kompanije Flynn Pharma (koja obuhvata operacije širom Ujedinjenog Kraljevstva, Irske i Nemačke) i ima portfelj farmaceutskih investicija koje obuhvataju biotehnologiju i naprednu isporuku lekova.

O Tevi u Srbiji

Actavis je regionalno predstavništvo Teve za Srbiju i Crnu Goru i jedna od vodećih kompanija na srpskom tržištu. Njegova misija je da pruži širok spektar prvoklasnih proizvoda po pristupačnim cenama i tako stvori novu vrednost za zdravstveni sistem i pacijente. Portfolio lekova i OTC proizvoda jedan je od najvećih na tržištu, a njegovo stalno obnavljanje i inovacije omogućavaju pristup najvažnijim proizvodima iz gotovo svih terapijskih oblasti.

Pogledaj takodje

Sutra isplata posebne novčane naknade za mesec mart

NSZ filijala Leskovac obaveštava svoje korisnike da će sutra krenuti sa isplatom posebne novčane naknade. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *