Home / DOGAĐAJI / Do kraja godine Sijarinska banja postaje moderan wellness i spa centar sa starorimskim motivima
hotel bell

Do kraja godine Sijarinska banja postaje moderan wellness i spa centar sa starorimskim motivima

Sijarinska banja će do kraja godine dobiti moderan wellnes i spa centar u stilu antičkog Rima. Gradnja počinje u septembru, po završetku turističke seone, koja je, kako pišu pojedini mediji, najbolja u poslednjih 10 godina.

Treća najtoplija banja u Srbiji, sa temperaturom vode od 72 ºC, do kraja godine će dobiti moderan wellness i spa centar sa starorimskim motivima, objavljuje portal e-kapija.

Miloš Filipović zadužen za odnose sa javnošću u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gejzer“ u Sijarinskoj banji, kaže da će tender za izbor izvodjača biti raspisan u avgustu, a radovi početi u septembru.

„Izrada idejnog projekta ,poverena je projektantskoj kući “ Aqua Arts Akvamarin“ iz Beograda specijalizovanoj za projektovanje wellness centara, već je pri kraju. Sledi pribavljanje lokacijske i gradjevinske dozvole, kao i projekta za izvođenje radova, na čemu se svakodnevno radi.  Puštanje u rad wellnes centra se očekuje 1. januara naredne godine,a koncept ćese zasnivati na kulturnom nasledju i odisaće detaljima iz doba Starog Rima.“

 Kompleks će se sastojati od mokrog i suvog dela. U prvom će biti rekreativni bazen sa mineralnom vodom i saune, u drugom sobe za masažu, slane i sobe za tretmane lica i tela.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je 10 miliona, jedan deo predstavlja ulaganje Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“, a očekuje se pomoć i lokalne samouprave.

Sezona je u Sijarinskoj Banji u punom jeku i jedna je od najboljih u poslednjih 10 godina. Svi kapaciteti rasprodati su do septembra, objavljuje portal e-kapija.

S.Ć.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.