Početna / DRUŠTVO / DIGITALIZACIJOM LAKŠE DO CILJA: Interaktivne table za učenike ŠOSO „11. oktobar“
hotel bell

DIGITALIZACIJOM LAKŠE DO CILJA: Interaktivne table za učenike ŠOSO „11. oktobar“

Digitalizacijom lakše do cilja

Na javnom konkursu ministarstva pravde „Dodela sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet)“, ŠOSO „11. oktobar“ aplicirala je sa projektom „Digitalizacijom lakše do cilja“.

Na pomenutom konkursu školi su dodeljena sredstva u iznosu od 449.388,00 dinara, koja su namenjena za kupovinu interaktivnih tabli.

Korišćenje interaktivnih tabli je od velike koristi u radu sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Korišćenje interaktivnih tabli u velikoj meri koristi savladavanju njihovih programskih sadržaja. Kroz interaktivnu tablu učenici su u prilici da vide očigledne pojave, shvate pojam broja, savladavaju tehnike čitanja. Pored toga pomenute table rade na principu tača, tako da sami učenici mogu koristeći svoje prste prilikom editovanja crteža i time razvijali svoju taktilne i vizuelne draži.

Digitalizacijom lakše do cilja

Omogućiti učenicima što bolje usvoje nastavno gradivo i to: početno čitanje i pisanje, pojam broja i osnovne računske operacije, orjentacija u vremenu i prostoru, senzorna stimulacija i sl.

„Nakon apliciranja na konkursa dobili smo informaciju da nam je projekat prihvaćen. Odmah smo pristupili pripremi tri učionice, gde smo planirali instaliranje projekrora, interaktivnih tabli i laptopova. Obezbedili smo dovod električne energije i ugradili priključe radi povezivanja pomenute opreme. Takođe, uradili smo razvod računarske mreže i priključili Wi Fi rutere. Nakon uplaćivanja sretstava dopremljena je oprema i ista ugrađena u pomenute tri učionice. Organizovana je mini obuka naših defektologa za korišćenje interaktivnih tabli. Ovog trenutka sve su table u funkciji i omogućuju interaktivan rad sa decom u cilju što boljeg savlađivanja nastavnih jedinica, a samim tim i unapređenju njihovog psihofizičkog stanja – navode iz ŠOSO „11. oktobar“

Digitalizacijom lakše do cilja

Pogledaj takodje

ŽFK „Vučice“ iz Vučja – ponos i budućnost fudbala i ženskog sporta u leskovačkom kraju

Ženski fudbalski klub „Vučice“ iz Vučja ostvario je veliki uspeh plasmanom na finalni turni Kupa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *