hotel bell

Deseti jubilarni Drum dum fest – Bojana Stamenov i bluz bend na zatvaranju festivala

U Narodnom pozorištu u Leskovcu večeras se održava finalno veče Drum dum festa, a ranije danas leskovački bubnjari prodefilovali su centom grada.

Iako je ovo zvanično 11. Drum dum obeležava se kao ljubilarni jer se prethodne godine zbog situacije sa korona virusom održao u izmenjenom izdanju.

U ime grada prisutne je pozdravila Marija Rajković, pomoćnica gradonačelnika.

„Grad Leskovac izdvaja značajna sredstva za oblast kulture. Prepoznala je značaj ovog festivala koji makar na trenutak briše granice između zemalja bivše Jugoslavije i što je najvažnije promoviše mladost i umetnost, talenat i kvalitetnu muziku – kazala je Rajkovićeva.

PR Drum dum festaMilena Ilić, kazala je ovom prilikom da je korona pomrsila konce i da se ovogodišnji festival umalo ne održi, ali da je organizacija ipak odlučila da leskovčani i ove godine za razliku od prethodne uživaju u zvukovima bubnjeva.

„Ipak smo uspeli da u Leskovac dovedemo zvučna imena na festivalu. Ove godine se po prvi put dodeljuje nagrada za životno delo koju je dobio makedonac Garabet Tabetjan“.

Kao gošća večeri Bojana Stamenov nije krila zadovoljstvo što je ponovo došla u naš grad, ali ovoga puta sa svojim orkestrom.

„Mi ćemo se večeras predstaviti bluzom, i njime ćemo zvanično zatvoriti ovogodišnji festival. Veliko je zadovoljstvo što sam ponovo u Leskovcu i što sam na ovom festivalu. Tada sam nastupala sama a večeras imam pojačanje- kazala je Stamenov.

Check Also

Druga nagrada za TOL na Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma

Nakon uspešnog predstavljanja na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala …

Оставите одговор