Home / DRUŠTVO / Deset miliona dinara za sanaciju omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru
hotel bell

Deset miliona dinara za sanaciju omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru

Danas je direktor Turističke organizacije grada Leskovca, Nebojša Kocić, u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija potpisao Aneks I Ugovora, vezan za Projekat  – Sanacija omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru.

Ovim Aneksom se Ministarstvo obavezuje da na ime finansiranja ovog Projekta izvrši prenos sredstava u iznosu od 10 miliona dinara na račun budžeta grada Leskovca koji će takođe učestvovati u finansiranju ovog projekta.

Nakon uplate sredstava krenuće se u proceduru realizacije planiranih aktivnosti iz Projekta i sanaciji objekta na Vlasinskom jezeru prema postojećoj projektnoj dokumentaciji a tiče se pripreme neophodne dokumetacije i raspisivanja tendera.

Objekat „Omladinsko naselje“ je u vlasništvu grada Leskovca a dato je na korišćenje Turističkoj organizaciji grada Leskovca. Naselje će, nakon sanacije, pružiti idealnu mogućnost za razvoj turizma kroz realizaciju škole u prirodi, ali i za pripremu sportista i sportskih ekipa. Omladinsko naselje koje raspolaže sa smeštajnim kapacitetom od preko 200 ležajeva, biće od vitalnog značaja za razvoj turizma.

Zahvaljijući pomoći  i angažovanju ministarke MTT – a Tatjane Matić i Državnog sekretara MTT- a Žikice Nestorovića, Projekat će nakon trogodišnjeg apliciranja  krenuti u realizaciju stvarajući povoljne uslove za razvoj i unapređenje turizma juga Srbije.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *