hotel bell

Deca iz Leskovca, Vlasotinca, Niša, Vranja, Beograda, Cetinja i Strumice, pokazala svoje muzičko umeće na manifestaciji “Vlasinsko proleće”

U organizaciji Udruženja muzičkih umetnika “Fedora” iz Beograda i Kulturnog centra Vlasotince, 20. i 21. maja, u Zavičajnom muzeju održana je manifestacija “Vlasinsko proleće”.

Manifestacija je organizovana po šesti put, a dobila je i međunarodni karakter jer su se takmičili i predstavnici muzičkih škola iz Makedonije i Crne Gore. Takmičenje je organizovano za učenike nižih i srednjih muzičkih škola i za studente muzičkih akademija. Oni su se takmičili u disciplinama: violina, viola, violončelo, kamerna muzika i duvački instrumenti.

“Ove godine po šesti put organizujemo takmičenje učenika muzičkih škola i muzičkih akademija. Uspeli smo da iz godine u godinu bude veći broj zainteresovanih, što nam je i bio jedan od ciljeva. Kada smo počinjali sa manifestacijom cilj je bio da ovakva kulturna dešavanja iz Beograda prebacimo u unutrašnjost Srbije, pa je naše takmičenje jedino koje se organizuje van Beograda”, rekla je Donka Anđelković, pokretač festivala i profesor Muzičke škole “Vatroslav Lisinski” u Beogradu.

Na šestom Međunarodnom festivalu “Vlasinsko proleće” učestvovalo je 36 učesnika iz Beograda, Leskovca, Niša, Vlasotinca, Vranja, Kosovske Mitrovice, Strumice i Cetinja.

Prisutni roditelji bili su zadovoljni organizacijom, ljubaznošću i gostoprimstvom Vlasotinčana.

Check Also

Na vlasotinačkom keju vandali uporno lome koševe, ograde, slavine na javnoj česmi – Iz opštine apeluju da se čuva javna svojina

U najlepšem delu Vlasotinca, na keju pored Vlasine, nepoznati počinioci u poslednje vreme slomili su …

Оставите одговор