Početna / DRUŠTVO / Conić: Nije važno kog je pola rukovodilac, ako jednako tretira sve zaposlene
hotel bell

Conić: Nije važno kog je pola rukovodilac, ako jednako tretira sve zaposlene

Direktorka Leskovačkog kulturnog centra, Sanja Conić, ne smatra da je ženama rukovodiocima teže, ako odgovorno pristupe poslu i grade pravi odnos sa zaposlenima.

-Ne delim zaposlene prema polu, mada moram reći da sam, prema koleginicama koje su majke, za nijansu popustljivija. Smatram da su žene rukovodioci jednako vredne poverenja onih koji su ih birali, a kod kolektiva se ono zaslužuje korektnim odnosom, odgovornošću i posvećenošću poslu. U ustanovi na čijem sam čelu, po polnoj strukturi je isti broj žena i muškaraca. Nema privilegovanih, kad je posao u pitanju, niti forsiranje bilo koga po osnovu pola.

Razumevanje, saradnja i kolektivizam su potrebni da bi jedna ustanova napredovala.

-Možda ću nekog povrediti izjavom da 8. Mart ne treba posebno isticati kao praznik žena. Poštovanje izmedju polova ne sme se dovoditi u pitanje bilo kog dana u godini. Slažem se da se danas treba setiti pionirki u borbi za ženska prava , jer su zaslužne za pokretanje pitanja ravnopravnosti, ali se ta bitka mora voditi svuda i svakog dana. Znam da je danas mnogo žena koje trpe nasilje i smatram da bi one mogle biti osnažene za reakciju, tek ako su samostalne, a to se obezbedjuje obrazovanjem i zaposlenjem, smatra Conićeva.

Ona naglašava da je pandemija poremetila planove Leskovačkog kulturnog centra da organizuje dugo najavljivane radionice, na kojima će polaznice naučiti kako da se same izbore sa problemima i sutradan budu ravnopravni partneri muškarcima.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *