Home / DRUŠTVO / Cilj mi je da budem svetski šampion, kaže Andrej Pešić, najbolji srpski bokser u kategoriji “kruzer“
hotel bell

Cilj mi je da budem svetski šampion, kaže Andrej Pešić, najbolji srpski bokser u kategoriji “kruzer“

Najbolje kotirani srpski bokser, 27-ogodišnji Andrej Pešić, je ponikao u leskovačkom klubu “Ju boksing“ i plemenitim sportom se bavi od svoje 12 godine. Danas je profesionalac i teži plasmanu među 100 najboljih na svetu, za šta mu je potrebna još samo jedna pobeda

Omladinski državni prvak u amaterskom boksu, ovaj talentovani mladić je sa 20 godina potpisao prvi profesionalni ugovor u Minhenu i od tada je imao 15 mečeva i 13 pobeda. Malo mu nedostaje da uđe u top 100 svetskih boksera:

– Za mene je Srbija mala, hteo bih više i mislim da to i zaslužujem. Meč ili dva, uz podrazumevanu pobedu, bi me svrstali među najboljih 100, a možda i 50 boksera sveta. Izazvao sam jednog Britanca, trenutno 15-og na listi, a moj menadžer radi na tome da tokom ove godine, odboksujem sa protivnikom iz Top 30. Od njegovog rejtinga zavisi na koje ću mesto biti plasiran. Moj cilj je da budem svetski prvak, a da bih se nadmetao za titulu, moram biti među prvih deset. Titula u jednoj od četiri kategorije, u rangu je zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Andrej se, kaže njegov trener i otac Bratislav, posvećen boksu i za svaki meč se priprema po nekoliko meseci. Voleo bi, uz zahvalnost lokalnoj samoupravi za podršku, da iza Andreja stane država, jer je prestižno imati boksera u elitnom planetarnom društvu.

– Andrej je primer da Leskovac, osim u ekipnim, ima kvalitetne takmičare i u individualnim sportovima, a tamo ste prepušteni sami sebi i o svemu odlučujete i sve rešavate sami, često u jednom meču ili jednom minutu. Ponosni smo na Andreja, iza koga ćemo, kao lokalna samouprava, čvrsto stajati, u nadi da će on biti primer budućim generacijama. Da ove reči nisu floskula, govori i činjenica da će tokom ove nedelje biti potpisani ugovori sa sportskim klubovima i organizacijama, koje grad sufinansira sa nikad većim sredstvima, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović i mladom bokseru poklonio zastavu Leskovca, da je sa ponosom nosi i promoviše rodni grad.

Andrej je pozvao mlade sugrađane da se bave bilo kojim sportom, jer je, kako kaže, sve bolje nego da su na ulici.

Check Also

Kriminalna grupa iz Niša i Hana, uzgajala kanabis i trgovala marihuanom

Zajedničkim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Nišu, Zaječaru, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.