Početna / DOGAĐAJI / Brnabić: Cilj da u Srbiji novinari budu bezbedni, otvaranje SOS linije za prijave pretnji i uvreda
hotel bell

Brnabić: Cilj da u Srbiji novinari budu bezbedni, otvaranje SOS linije za prijave pretnji i uvreda

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa članovima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji o pitanjima Medijske strategije, ustavnih promena i borbe protiv korupcije.

Brnabić je tokom onlajn dijaloga sa članovima ovog konventa, na kojem je bilo reči o poglavljima 23 i 24, istakla da je vladavina prava jedan od tri osnovna prioriteta novog mandata Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, nova Vlada posvećuje pažnju vladavini prava koliko je to činila prilikom prvog mandata kada je reč o digitalizaciji i obrazovanju.

Ona je, govoreći o Medijskoj strategiji, navela da su formirane dve radne grupe – za praćenje implementacije te strategije i za zaštitu i bezbednost novinara, poručivši da je cilj da Srbija za novinare bude bezbedno okruženje za rad.

Premijerka je podsetila na to da se sa pomenutom radnom grupom sastaje jedanput mesečno i najavila da će sledeći susret biti održan 26. februara.

Za sada su izdvojene tri važne teme, a to su otvaranje SOS linije za sve predstavnike medija, gde će moći da prijave uvrede i pretnje, zatim portal na kojem će biti informacije o toj problematici, kao i da se sa zaštitnikom građana napravi jedna jedinstvena lista pretnji i uvreda medijima, istakla je Brnabić.

Prema njenim rečima, jedinstvena lista pretnji i uvreda biće uvedena kako ne bismo, kao što je trenutno slučaj, imali nekoliko lista, koje se razlikuju po broju registrovanih slučajeva.

Na zvaničnoj listi imali bismo jedan broj, svi bismo znali o čemu da pričamo i mogli bismo zajedno da gledamo kako da rešavamo slučaj po slučaj. To je jedini način da unapredimo ovu oblast, ocenila je predsednica Vlade.

Pogledaj takodje

Pacijenti iz Vlasotinca i Lebana preminuli u leskovačkoj Covid bolnici

Dve osobe preminule su u leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa od posledica infekcije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *