Home / Opštine / Bojnik / Besplatan prevoz za žitelje Lebana, Crne Trave i Bojnika
hotel bell

Besplatan prevoz za žitelje Lebana, Crne Trave i Bojnika

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić, saopštio je da je rad komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije završen i da je besplatan prevoz omogućen za žitelje sela iz 18 opština.

Krkobabić je istakao da je ovo samo prvi korak, jer se priprema sveobuhvatan, detaljan program rešavanja gorućeg problema prevoza za žitelje sela Srbije, posebno u rubnim i devastiranim opštinama.

Iz Jablaničkog okruga sredstva su dobile opština Lebane, Bojnik i Crna Trava.

Minibusevi kupljeni ovim sredstvima služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište.

Na taj način stanovnicima sela omogućiće se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

Raspoloživa sredstva od 120 miliona dinara raspodeljena su na 18 najbolje rangiranih jedinica lokalnih samouprava, čime će se doprineti rešavanju problema prevoza u čak 479 sela širom Srbije, a koristiće ga nedeljno čak 17.000 do 18.000 putnika.

Check Also

Pravo glasa na referndumu ima 6.510.323 glasača

Republička izborna komisija utvrdila da u Srbiji trenutno ima 6.510.323 glasača, za sve jedinice lokalne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *