hotel bell

Ambasadori Egipta i Indonezije posetili Leskovac

Ambasadori Egipta i Indonezije posetili su danas Leskovac gde su razgovarali sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.
Povod njihovog dolaska jeste Leskovački karneval i učešće trupa njihovih zemalja na njemu.

„Velika je čast i zadovoljstvo ugostiti vas u našem gradu. Ovako značajne posete čine da Leskovac širi svoja poznanstva, da putem razmene iskustava zakorači u svet i upozna se sa novim kulturama.

-Zahvaljujem se ekselencijama Juda i Alguvejli što su danas sa nama i što svojim prisustvom uveličavaju naš Leskovački karneval.

Upravo je današnja manifestacija odlična prilika da bliže predstavimo naše običaje, kulturu i turistički potencijal, a u budućnosti ćemo se fokusirati na poslovnu i ekonomsku saradnju.

Tu saradnju možemo uspešno razviti zato što Srbija i Leskovac obezbeđuju veoma povoljnu poslovnu klimu za strane investicije i Leskovac je idealan za proizvodni centar neke indonežanske ili egipatske kompanije jer iznad svega može da se pohvali vrhunskom i kvalitetnom radnom snagom i na tome ćemo raditi u budućnosti.

Danas ćemo uz pomoć Leskovačkog karnevala uspeti da izbrišemo granice i utvrdimo bliskost i prijateljstvo između naših zemalja. Još jednom vam želim dobrodošlicu u naš grad, uživajte u bogatom programu koji smo pripremili,“ – kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Ambasador Indonezije izrazio je veliku zahvalnost što ga je gradonačelnik Cvetanović primio u Leskovac. On je istakao da je velika važnost ovakvih karnevala kada je reč o unapređenju odnosa između zemalja. „Ovakva saradnja će donete benefite ne samo Leskovcu već i Srbiji. Ovim karnevalom ćete moći da se upoznate, barem delićem, sa indonezanskom kulturom kao i sa egipatskom i smatra se da je to vrlo dobar način da se dve kulture spoje,“ – istakao je njegova ekselencija gospodin Mohamed Čandra Vidja Juda,

Ambasador Egipta takođe se zahvalio na pozivu i kazao da je zadovoljan i srećan što ima prilike da deli svoje iskustvo sa dr Goranom Cvetanovićem i on smatra da je ovo itekako bitno za spajanje triju kontinenta Azije, Afrike i Evrope. „Imao sam to zadovoljstvo da samo pre mesec dana budem sa dr Goranom Cvetanovićem na otvaranju Кoridora 10 i tu se zapravo videlo koliko Leskovac i Srbija preuzimaju mere u implementiranju, jer se već tada govorilo o karnevalu a evo ih sada ovde učestvuju u njemu,“ – kazao je njegova ekselencija gospodin Amr Alguvejli.

Check Also

Gran pri “Mali Joakim“ dobilo šabačko pozorište: Leskovačkom “Razmaženom princu“-tri nagrade

Predstava “Crvenkapa i dragi Vuk“, u izvođenju ansambla šabačkog teatra, izdvaja se svojom duhovitošću, zaokruženošću …

Оставите одговор